Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri ve SATSO çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Gün, Cumhuriyet Bayramı’nın 96. yıldönümünü kutlayarak başladığı konuşmasında projeler hakkında bilgi verdi.

Başkan Yardımcısı Cem Gün,  SATSO olarak Barış Pınarı Harekatı’na destek vermek amacıyla Sakarya’daki oda ve borsalar, meslek kuruluşları ve iş dünyası temsilcileri bir araya gelerek bir basın bildirisi yayınladıklarını ve harekata destek verdiklerini söyledi.

“2020 İŞ PLANI ÇALIŞTAYI”

SATSO 2020 İş Planı Çalıştayının, meclis üyelerin katılımı ile İzmir’de gerçekleştirildiğini kaydeden Gün, “Çalıştayda elde ettiğimiz her fikir bizim için ve şehrimizin geleceği için çok değerli. Hem Sakarya’nın hem de kurumun güçlü ve zayıf yönlerini görerek durum tespiti yapmayı ve geliştirmeye açık hususları paydaşları ile mercek altına alarak iyileştirmeyi hedefleyen odamız, 2020 iş planı çalıştayı ile 2018-2021 stratejik plan vizyonu çerçevesinde bir sonraki yıl yapılacak çalışmaların temelini oluşturdu. Geçerli ve uygulanabilir bir planın yapılması ve sürdürülebilirliği için en önemli şart katılımcılıktır ve böylesine güçlü bir katılımı görmekten mutlu olduk” dedi.

Oda ve borsalardan ortak ödül töreni

Akyazı Ticaret Borsası ev sahipliğinde yapılan istişare toplantısında  ‘2019 Sakarya’nın Yıldızları Ödül Töreni’ni bu sene de TOBB’a bağlı oda ve borsalarla müştereken gerçekleştirme kararı alındığını söyleyen Gün, “Bu doğrultuda yılsonunda TOBB başkanımızın da müsait olduğu bir tarihte kendisinin de katılımı ile Sakarya’nın yıldızları ödül törenimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

Karasu limanında sefer sayısı arttı

Temmuz ayından beri Karasu limanında faaliyette olan ve Ukrayna’nın Chornomorsk Limanı ile haftada 2 kez karşılıklı gerçekleşen Ro-Ro seferlerine talebin arttığına dikkat çeken Cem Gün, “Artık Ro-Ro gemisi Karasu limanından her zaman tam kapasite dolmuş bir vaziyette kalkıyor. Ulaşım rahatlıklarımız, limanımızın büyüklüğü ve gelişmişliği lojistik sektörünü kendine çekiyor. 18 Ekim tarihinden itibaren de gemi seferleri artık haftada 3 güne çıkmış bulunmakta. Ülkemizin birçok limanında faaliyet gösteren bir gemi acentesi şirketi, Karasu Limanının potansiyelinin farkına varıp haftada 1 kez aynı hat üzerine sefer ekledi. Bizler de Karasu Limanında bulunan geçiş belgesi dağıtım ofisinde 2 personelimiz ile lojistik sektörüne geçiş belgesi (dozvola) hizmeti sunmaya devam ediyoruz” dedi.

    

Ferizli Otomotiv ve Metal İhtisas OSB Tüzel Kişiliği tescillendi

Ferizli Otomotiv ve Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuruluş protokolünün, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı’nca onaylanarak tüzel kişiliğin tescil edildiğini belirten Gün, “Organize Sanayi Bölgesi tam kapasite ile üretime geçtiğinde yaklaşık 15 bin kişinin istihdam edileceği öngörülmüştür. Bölgede otomotiv ve otomotiv yan sanayi, metal ve metal yan sanayi, metal ürünlerden imal edilen eşya, makine, elektrikli ve elektronik ürünler üretilmesi planlanmaktadır” diye konuştu.