Video konferans olarak gerçekleştirilen Eylül Ayı Olağan Meclis toplantısına, Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ,Meclis Başkan Vekili Necmettin Kırık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar iştirak ettiler.
Toplantının başında SATSO tarafından Sakarya’nın 2030 yılı hedefleri belirlemek için oluşturulan “Sakarya Stratejik Planı” hakkında sunum gerçekleştirildi. Stratejik Plan koordinatörü Tuğba Canvar Kahveci tarafından gerçekleştirilen online sunum ile meclis üyeleri stratejik plan konusunda bilgilendirildiler.
Toplantıda SATSO Yönetim Kurulu Başkan A. Akgün Altuğ tarafından Yönetim Kurulu’nun aylık faaliyetleri, dünya, ülke ve şehir gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Konuşmasına Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki gerginliğe değinerek başlayan Altuğ, “Ermenistan’ın, Azerbaycan sivil yerleşim birimlerini ve askerlerini hedef alan saldırısını şiddetle kınıyorum. Biz Türk Milleti olarak tarihten bu yana olduğu gibi bugün de dost ve kardeş ülke Azerbaycan devletinin ve halkının yanındayız” dedi.
Koronavirüs salgınının ekonomik aktivite üzerindeki sınırlayıcı etkisinin yılın ikinci çeyreğinde net biçimde hissedildiğine dikkat çeken Başkan Altuğ, “Haziran ayında hız kazanan normalleşme adımlarına rağmen, ekonomi küresel krizden bu yana en hızlı düşüşünü kaydetti. Temmuz ayındaki hızlı toparlanmanın ardından ağustos ayında ılımlı bir seyir izledi. Açıklanan öncü göstergeler yılın üçüncü çeyreğinde ekonomide toparlanma eğilimine işaret etse de, dünya genelinde vaka sayısındaki artışın devam etmesi önümüzdeki döneme ilişkin belirsizlik yaratıyor. Bu durum makroekonomik göstergelerdeki iyileşmenin sürekliliğine ilişkin soru işaretlerini beraberinde getiriyor” diye konuştu.


Sakarya’da kısa çalışma ödeneği verileri hakkında bilgiler veren SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Sakarya’da da salgın sürecinde istihdamın kısa çalışma ödeneği ile desteklenmesi kapsamında 2020 ağustos ayı sonuna kadar 6.104 işyerinde 50.642 çalışana İŞKUR üzerinden ödeme yapılmıştır. Yapılan ödeme tutarı da yaklaşık 207.345.000 TL’dir. Gelinen noktada birçok firma kısa çalışmayı sonlandırmış, kontrollü ve normal çalışmaya dönmüş durumdadır. Zira, kısa çalışma ödeneğini uzatan firma sayısı azalmış durumdadır.
Ayrıca Odamız verilerine dayalı olarak ilimizde ilk defa kapasite raporu alarak sanayici olan 102 üyemiz bulunmakta olup geçen yılın ilk 9 aylık verilerine göre yüzde 9,6 oranında bir artış da gözlenmektedir. 
2020 yılının 9 aylık sürecinde açılan ve kapanan şirket sayılarına baktığımızda 1016 açılan şirketimiz var. 2019 un aynı dönemine göre kıyasladığımızda yüzde 33.68’lik bir artış da söz konusu. 2019 yılında 264 adet olan kapana şirket sayısı maalesef 2020 de 425 olmuştur. Pandemiye rağmen üreten iş dünyasına teşekkür ediyorum” dedi.