Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1130 nolu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ekim ayı Kat'i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu’nu sunmak üzere kürsüye gelen Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi.
“Yeni üniversiteye katkı sağlayacağız”
Sakarya’ya kazandırılması kesinleşen ikinci üniversite ile ilgili görüşlerini aktaran Başkan Mahmut Kösemusul, uzun süredir şehrin yeni üniversite ihtiyacını ifade ettiklerini belirterek, “Antalya’da gerçekleştirdiğimiz Ekonomi Zirvesi’nde de konuşmuştuk ve sonuç raporumuzda yer almıştı. Milletvekilimiz Prof. Dr. Sn. Mustafa İsen açıkladı. Sakarya Orhan Bey Üniversitesi şehrimize hayırlı, uğurlu olsun. Katkı veren tüm vekillerimize çok teşekkür ediyorum. Üniversitenin isminin şehit kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk olması konusunda da bir çalışma yapılıyor. Kaliteli eğitim ve nitelikli istihdam hedeflerimizle birlikte yeni üniversite ile otomotiv sektöründeki istihdam tecrübemizin tüm sektörlere yayılmasının hızlanacağını düşünüyoruz. 2’nci üniversiteye SATSO olarak tam destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

“İhracatta yükselişin sürmesi için çalışacağız”
Ekim ihracat rakamlarında Sakarya’nın önemli bir başarıya imza attığını aktaran Kösemusul, “Yarı yarıya artırdığımız ihracatta 300 milyon dolarla 8. sıraya yükseldik. Eylül’e göre yüzde 68, 2015 yılı Eylül ayına göre ise yüzde 52,5 lik bir yükselişimiz var. Bu rakamlar şehrimiz adına olumlu bir gelişmedir. Yakın coğrafyamızda ve özellikle dış politikada çetin mücadelelerin içindeyiz. İş dünyası olarak umutluyuz ve inanıyoruz. Yükselişin devamı için gayret edeceğiz” dedi. 2023 hedeflerine ulaşmak için tüm alan ve kurumlarda iyi analiz, yeni ve doğru yöntemler uygulamak zorunda olduklarının altını çizen Başkan Kösemusul, 4. Sanayi Devriminin gerektirdiği güncellemeyi uygulamak için çalışacaklarını vurguladı. Ar-ge ve Tasarım Birimi bulunan firmaların Sakarya’da oranının yüzde 10 olduğunu aktaran Kösemusul, 140 firmada daha Arge ve Tasarım Biriminin olması gerektiğini ve bunun için çalışacaklarını böylece oranı yüzde 25’e çıkaracaklarını söyledi.

“Dünyanın en verimli topraklarını değerlendireceğiz”
Başkan Mahmut Kösemusul konuşmasının devamında SATSO olarak gündemlerinde olan son çalışmaları Meclis Üyeleri ile paylaştı. Kösemusul, “AK Parti Sakarya Milletvekilimiz Prof. Dr. Sn. Mustafa İsen başkanlığında, Meclis Başkanımız Akgün Altuğ ile birlikte Sakarya’mızda süs bitkiciliği ile iştigal eden üyelerimizle bir araya geldik. Bu sektörde şehrimizin geleceğini çok parlak görüyoruz. Sektör için ar-ge temelli bir çalışma olacak Doku Kültürü Laboratuvarı ve Uygulama Merkezi ile fizibilite çalışmamız devam ediyor. Sn. Vekilimiz de bahsetti; Sakarya’mız dünyanın en verimli topraklarına sahip ve inşallah biz bu toprakları değerlendireceğiz. Süs Bitkiciliği sektöründe, üretim, markalaşma ve pazarlamada uzmanlaşarak, çağın tüm şartlarını yerine getirerek Sakarya’mızın bir dünya markası olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sakarya’mızda sanayi ve ticaret başta olmak üzere tüm sektör ve alanlarda kümelenmenin en doğru yöntem olduğuna inanıyoruz. Sanayide olduğu gibi ticarette de inşallah 2. El Oto Galericiler Sitesi’ni çok güzel ve örnek bir çalışma ile şehrimize kazandıracağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zeki Toçoğlu bu örnek dönüşüm çalışmamızda da bizlere büyük destek verdi; galericilerimizle olan toplantımızda bizlerle oldu; kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Mimari Projeyi hep birlikte istişare ederek karara bağladık. Esnafımızın tavsiyeleri ve çalışmaya katılmasıyla inşallah modern bir çalışmayı hızla başlatacağız, hayırlı olsun” diye konuştu. Meclis Üyesi Behlül Bayrak şehir merkezindeki trafik sorununa değinerek çarşı ticaretinin bu trafik yoğunluğundan etkilendiğini ifade ederek okul bahçelerinin haftasonları otopark olarak kullanılmasını önerdi. Bayrak ayrıca şehir merkezindeki Şeker Fabrikası’ndan yayılan rahatsız edici koku sorununun çözülmesi gerektiğini ifade etti.