Toplantının ana gündem maddesini dayanıklı tüketim ürünlerindeki ÖTV oranları ve mobilya ticareti ile iştigal eden üyeler için uygulanan KDV indirimi ile ilgili değerlendirmeler oluşturdu.
Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan 9. Meslek Komitesi’nden Yönetim Kurulu Ömer Arslan “ Şubat ayı itibariyle, beyaz eşyada özel tüketim vergisi oranı yüzde 6.7'den sıfıra indirildi. Mobilya ve Beyaz eşyada getirilen ÖTV indirimi 30 Nisan Pazar gününe kadar devam edecek. ÖTV sıfırlanmasının fiyatlara yüzde 6.7'lik indirim olarak yansımayan fırsattan vatandaşların faydalanmasını tavsiye ediyoruz.
Mobilya sektöründe ise KDV oranının 3 ay süreyle yüzde 18'den 8'e düşürülmesi de sektörde yüzde 10’luk bir indirimle, canlanma sağladı. KDV indirimi mobilyada gerçek bir indirim sağlar. Mobilyayı kesinlikle ucuzlatır. Hükümetimize ticareti canlandırmak adına bu iki büyük sektörde yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Nezdimizde büyük bir memnuniyetle karşılandı.  Hükümetimizden beklentimiz KDV indiriminin aynı şekilde beyaz eşya sektöründe de uygulanması ve beyaz eşyadaki 6,7’lik ÖTV indirim süresinin yılsonuna kadar uzatılmasıdır” dedi.
Toplantıda konuşan komite üyeleri ticaret erbabına yönelik uygulanan KOSGEB kredileri, Cansuyu ve Nefes Kredilerinden duydukları memnuniyeti de dile getirerek esnafların bu kredi avantajlarından faydalanmalarını tavsiye etti.
Toplantıda ayrıca TV satışlarında kredi kartına taksitlendirmelerin kısıtlanarak 6 taksite düşürülmesi konusuna değinilerek taksit sayısının artırılmasını talep ettiklerini dile getirildi.