Sakarya Genç Girişimciler ve İşadamları Derneği tarafından 'Bir Mont, Bir Bot' sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen futbol turnuvasının final organizasyonu; Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, FIFA Kokartlı Hakem Fırat Aydınus, SAKARYAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Korkmaz, SAGARYAGİAD Başkan Yardımcısı Suat Tunçlar, Sakarya Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Ömer Bektaş, SATSO Meclis üyeleri Ömer Aslan, Ali Candan, SATSO Genel Sekreteri Teyfik Öztürk, SATSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mertcan Korkmaz ve komite üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Bu yıl, geçen sezonun şampiyonu vefat eden Fuat Saygılı adına düzenlenen turnuvada başlangıç vuruşunu Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce gerçekleştirdi. SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, 7. Meslek Komitesi Başkanı Emre Şahin, komite üyeleri ve meslek grubu üyesi firma temsilcilerinden oluşan takımlar, eşleşerek ilk açılış müsabakalarını gerçekleştirdi.

Kırmızı ve beyaz olmak üzere iki gruptan oluşan firmalar şu şekilde yer aldı:

Kırmızı Grup: Cihan Tesisat, Özler Teknik, Protek Mühendislik, Tek Yapı, Delta Mühendislik, Daim Yapı, Egas Mühendislik

Beyaz Grup: Akel Teknik, Elmas Isı, Akademik Isı, Enyeni Enerji, Öz İklimlendirme, Şahin İklimlendirme, Suat Kayaalp

Gerçekleşen açılış töreninde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, “Bugün geçen sene şampiyon olan Saygılı Doğalgaz firmamızın vefat eden sahibi Fuat Saygılı adına düzenlediğimiz turnuvamızda bir arada bulunuyoruz. Aynı zamanda bugün burada SAKARYAGİAD tarafından 'Bir Mont, Bir Bot' sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen futbol turnuvasının final organizasyonu da yapıldı. Böyle bir projeye imza attıkları için kendilerini de tebrik ediyoruz. Bu organizasyona gelen değerli protokol üyeleri ve değerli misafirler bizi de kırmayıp açılışımıza teşrif ettikleri için ayrıca hepsine teşekkür ediyoruz. Turnuvamızın Meslek komitemizin birbiri ile kaynaşmasını sağlayacak çok güzel bir organizasyon olmasını diliyoruz. Bu sene ikincisini gerçekleştirdiğimiz futbol turnuvamızda geçen sene de olduğu gibi dostluk ve mücadelenin daim olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Keyifli ve çekişmeli mücadelelere sahne olan açılış karşılaşmalarında alınan sonuçlar şu şekilde:

Özler Teknik 6 - 2 Egas Mühendislik

Daim Yapı 8 - 1 Protek Mühendislik

Delta Mühendislik 9 - 3 Tek Yapı

Elmas Isı 6 - 2 Suat Kayaalp

Şahin İklimlendirme 1 - 0 Akademik Isı

Enyeni Enerji 4 - 4 Öz iklimlendirme