SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; 32. Meslek Komitesi’nden SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Semih Çokay, Komite Başkanı Çetin Kahya, Başkan Yardımcısı Ahmet Köprülüoğlu, Komite Üyeleri Şahin Partanaz ve Abdullah Çiçek ile beraberinde Meslek Grubu üyesi firma temsilcileri ve AGDAŞ yetkilileri iştirak etti. 
Güvenli iç tesisat uygulamalarına yönelik toplantıda AGDAŞ yetkilileri, “İç Tesisat Uygulamalarında Teknik/İdari ve TS7363 Standartı” konusunda sunum gerçekleştirerek uygulamalarda doğru bilinen yanlışlar, kurallar, yapılması gerekenler hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktardı.
AGDAŞ yetkilileri yaptıkları sunumda, doğru ve yanlış uygulamaları göstererek balkonlarda menfez uygulamaları, baca montajında yapılması gerekenler ve standartlar, uyulması gereken kurallar hakkında katılımcıları bilgilendirerek doğalgaz konusunda müşteri isteklerinin değil, güvenlik kurallarının öncelikte olduğunu belirtti. Ayrıca, yoğuşmalı özellikte olan günümüz kombilerinin de balkonlarda değil evin içerisinde oluşturulmuş bir cihaz odasına yerleştirilerek baca çıkışının direkt çatıya doğru olması gerektiğinin altını çizerek mimari uygulamaların bu yönde bir yol izlemesi gerektiğine dikkat çekti.

Verimli geçen toplantının ardından değerlendirmede bulunan SATSO 32. Meslek Komitesi Üyesi Şahin Partanaz; “AGDAŞ yetkililerini odamızda ağırlayarak plastik doğrama ve cam balkon sistemleri sektörüne yönelik önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Doğal gaz güvenilir ve temiz bir enerji kaynağı olsa da yanlış-hatalı uygulamalar nedeniyle felaketlere de yol açabilmektedir. Örneğin ülkemizde çoğu daire sahipleri kombilerini genellikle evlerinin balkon kısımlarına yerleştiriyorlar ve artık bu balkonları da cam balkon sistemi ile kapatmaya başlıyorlar. Bu kısımda tüketicinin hayatını riske atan uygulamalara şahit olabiliyoruz. Piyasada işinin ehli, yetki ve sertifika sahibi olmayan birçok kayıt dışı işletme mevcut. Balkonların kapatılmasının ardından kombi baca uçlarının kapalı alanda kalması, ya da cama çok yakın olması gibi problemlerle çoğu kez karşılıyoruz. Bu konuda firmalarımızın güvenilir iş yapmalarının sağlanmasının yanında vatandaşlarımızın da bilinçlenmesi çok önem arz etmektedir. Tüketicilere tavsiyemiz; güvenilir, yetkili firmalardan hizmet almaları ve kendi sağlıkları için kuralları eksiksiz uygulamalarıdır” ifadelerini kullandı.