SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Emrullah Terzioğlu ve Fatma Aygün Kahya’nın iştirak ettiği toplantının ev sahipliğini 18. Meslek Komitesi’nden Meclis üyeleri, Burcu Başar Akgün, İsmail Koç, Erdal Yıldırım ile Komite Üyeleri, Adem Çalışkan, Hüseyin Emanet, Tayfun Çengelcik ve Tuncay Çil yaptı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Komite Başkanı ve Meclis Üyesi Burcu Başar Akgün, davetlilere katılımlarından dolayı teşekkürlerini iletirken, “Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek sektörümüzle ilgili sorunlarımızı dile, meslek grupları arasındaki kaynaşmayı sağlamak istişarede bulunmak için toplandık hepinize katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
Komitesi Üyesi Hüseyin Emanet ise 18. Meslek Komitesi’nin SATSO bünyesinde faaliyet gösteren aktif gruplardan birisi olduğunu dile getirerek, “Sektörün sorunlarını dile getiren, imar mevzularını ve ilimizdeki kat sorunlarını gündeme taşıyan bir grubuz. Özellikle kentsel dönüşüm konusunda yerel yöneticilerimizden bir ışık görmeye başladık inşallah bunun devamı gelecek. Bunlar memnuniyet verici gelişmelerdir. Bundan sonra da sizin desteğinizle çalışmalarımızı devam ettireceğiz hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aygün Kahya ise yaptığı konuşmada, “Bir inşaat mühendisi olarak bu güzel mesleği icra ettiğim için her zaman gurur duydum çalışma sahalarının bu kadar geniş olan bir meslek sahibi olduğumuz içinde çok memnunum. Genç nesiller de bizim mesleğimizi tercih ediyorlar, bu anlamda mesleğimizin kıymetini bilelim ve bu sorunlarımız olan yaşadığımız sorunları hep birlikte el ele vererek çözmeye gayret edelim” diye konuştu.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu tarafından sektörel sorunların yetkilere iletildiğini belirten SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu ise komitelerle ilgili kurumlar arasında köprü vazifesinde olduklarını ifade ederek sektör temsilcilerine çalışmalarında başarı dileklerini iletti. Sektörel değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, grup üyeleri, bir birileri ile iletişimin sürekliliği anlamında bu tür organizasyonların önemine değindiler.