Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Söz konusu parsel için 03 Eylül 2012 tarihinde kurumumuza kanal durum belgesi verilmesi için başvuru yapılmıştır. Bu başvuruya istinaden söz konusu firmadan hattın korunması şartı istenmiştir. Bu kapsamda İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından zemin etütleri yaptırılarak gerekli Geoteknik rapor hazırlanmıştır. Prof. Dr. Akın Önalp imzalı raporda, hattı koruma tedbirleri alınarak gerekli çalışmalar yapıldığı takdirde teknik olarak herhangi bir sorunun yaşanmayacağı belirtilmiştir. Ardından Geoteknik rapor doğrultusunda hattı korumaya yönelik imalatların tamamı da ilgili firma tarafından gerçekleştirilmiştir.
Olağandışı gibi gösterilmeye çalışılan bu uygulama, hattın korunmasına yönelik imalat maliyetlerini üstlenmek şartıyla talep eden kişi veya kuruluşlar tarafından yapılabilir. Şehrin muhtelif bölgelerinde benzer uygulamalar yapılmaktadır. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz” ifadeleri kullanıldı.
 
Öte yandan İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Akın Önalp’in SASKİ’nin Akçay Baraj yapımında danışmanı olduğunun ortaya çıkması kafalarda soru işareti bıraktı.
 
Bu sorular cevapsız kaldı
 
Medyadetay.com’da yayınlanan haberde, yetkililere vatandaşların merak ettiği ve cevaplamasını istediği bazı sorular yöneltmiştik. Ancak SASKİ’den gönderilen açıklamada, bu soruların hiç birine cevap verilmediği görüldü.
 
İşte o sorular;
 
1.   İnşaat İNELSAN firması tarafından mı yapılmıştır?
 
2.  Bu yapılmış olan sitenin parselinin altından SASKİ’ye ait pis su kolektör merkezi var mıdır?
 
3.   Kolektörlerin geçtiği veya bulunduğu yerlerde inşaat yapılabilir mi? Mevzuata uygun mudur?
 
4.   Buna bir emsal var mı?
 
5.  Söz konusu olan bu arsaya SASKİ irtifak hakkı tesis etmiyor mu, ediyorsa nasıl inşaat izni verilebiliyor?
 
6.  SASKİ’nin inşaat yapılan bu parselin üzerine koyduğu bir şerh var mı? Varsa nasıl inşaat izni verildi?
 
7. Söz konusu sitede böyle bir duruma izin verildi ise FETÖ şirketi olan İNELSAN'ın baskısı ile mi verildi?
 
8.  Adı geçen FETÖ şirketinin diğer inşaatlarında da benzeri kural dışı kolaylıklar, yardımlar, destekler sağlanmış mıdır?