Dört odalı evde 5 kişi yaşadıklarını ifade eden 67 yaşındaki emekli memur Süleyman Ekiz, “Faturada 1072 metreküp su harcadığımız ifade ediliyor. Uzun yıllar bu evde yaşıyoruz gelen en yüksek fatura aylık 30 TL'yi geçmemiştir. Bir aile bu kadar su harcayabilir mi? Üstelik faturada belirtilen tarihler arasında belediyenin yaptırdığı kanalizasyon çalışmalarından dolayı 1 aya yakın susuzluk çektik. Durumu düzeltmek istedik ancak çözüm bulamadık. şeklinde konuştu.

“GÖREVLİ DE ŞAŞIRDI”
SASKİ'ye oğlu ile gidip faturada yanlışlık olduğunu anlatan Ekiz, “Başvurudan sonra su saatini incelemek üzere görevliler geldi, saatte bir sorun çıkmadı. Bu duruma görevliler de çok şaşırdı. Suyu sadece mutfakta ve banyoda kullanıyoruz. Bahçemiz var ancak orada da kuyu suyu kullanıyoruz. Bir yanlışlık var ancak ısrarla ödeme isteniyor ve bir bilir kişinin daha sonra durumu inceleyeceği belirtiliyor” dedi.

“UYKULARIM KAÇTI”
Faturayı aldığı günden buyana sıkıntılı günler yaşadığını belirten Süleyman Ekiz, “Yaklaşık bir hafta oldu ve durum düzelmedi. Uykularımı kaçıran bu durumun düzelmesini istiyorum” dedi.

saski_fatura2.jpg

 

Kaynak: www.AkyaziHaber.com