Gerçekleştirilen görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın İdris Güllüce’yi ziyaret etmiş, yeni dönem için hayata geçirmeyi planladığımız projelerimizin sunumunu yapmıştık. Şimdi de AK Parti Sakarya Milletvekilimiz Sayın Ayhan Sefer Üstün ile İller Bankası Genel Müdürümüz ile istişarelerde bulunduk” diye konuştu.

İlçe şebekeleri yenilenecek

Yaklaşık 250 Milyon TL’lik yeni dönem projeleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Rüstem Keleş, “İnşallah önümüzdeki dönemde Erenler ve Serdivan ilçelerimizin artık yetersiz olan içmesuyu şebekelerini yenileyeceğiz. Su tasarrufuna önemli katkı sağlayacak projemizle, bu bölgelerde zaman zaman yaşanan lokal arızalara da kesin çözüm getirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Dev çevre yatırımları

Rüstem Keleş, “Söğütlü ve Ferizli ilçelerimiz sağlam altyapıya kavuşacak. Karasu ilçemizin içmesuyu şebekesini yenileyeceğiz. Ayrıca evsel atık suları ile ilgili hazırladığımız Gri Su Kullanımı projemiz de şehrimiz adına önemli bir çevre yatırımı olacak. Tüm hemşerilerimize sağlam altyapı ve temiz içmesuyu ulaştırma hedefiyle çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Sakarya için çok önemli projeler

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise, “İller Bankası Genel Müdürümüz Sayın Dedeoğlu ile şehrimizde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlarla ilgili istişarelerde bulunduk. Sakarya’mızın güneyinden kuzeyine kadar, şehrimizin geleceği için hazırlanmış çok önemli projeler hazırlandı. Sayın genel Müdürümüzle yaptığımız görüşmeler de gayet olumlu geçti. İnşallah şehrimiz kısa süre içerisinde SASKİ tarafından projelendirilen bu yatırımlara kavuşur” diye konuştu.