Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından inşa edilen ADASU HES öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Sakarya Meslek Yüksek Okulu Elektrik ve Enerji Bölümü öğrencileri ADASU HES’i ziyaret etti. Tesisin işleyişi hakkında yetkililerden bilgiler alan öğrenciler, tesis hakkında yetkililere sorular sorup, merak ettikleri konulara cevap aradılar. Üniversite eğitimleri açısından gezinin kendileri için son derece yararlı geçtiğini belirten öğrenciler, böyle önemli bir tesisi Sakarya’ya kazandırdıkları için SASKİ’yi tebrik ettiler.
 
“SASKİ şehir için çok önemli”
Sakarya MYO Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Yrd. Doc. Dr. Muhammet Server Fırat ADASU HES’in Sakarya için büyük bir kazanç olduğunu belirterek, “Nehrin boşa akan suyunu, şehrimizin önemli bir ihtiyacı olan elektrik enerjisi olarak geri dönüştürmek gerçekten takdir edilmesi gereken bir durum. SASKİ’nin sadece enerji değil, içmesuyu ve altyapı konusunda da önemli çalışmalarına şahit oluyoruz. Gerçekten takdire şayan çalışmalarının bulunduğunu söyleyebilirim. Tüm bu çalışmalar SASKİ Genel Müdürü Sayın Rüstem Keleş’in ne kadar çok yönlü ve ileri görüşlü biri olduğunun göstergesi. Kendisinin de bu konuda hakkını vermek gerekli. SASKİ’nin Sakarya’da doldurulamaz bir yeri olduğunu ve şehir için ne denli yoğun çalıştığını hepimiz görüyoruz. Öğrencilerimizin böyle bir tesisi çalışırken uygulamalı olarak görebilmesi, eğitimleri için bulunmaz bir fırsat” diye konuştu.


 
^”Hayranlıkla izliyoruz”
Sakarya MYO Elektrik ve Enerji Bölümü 2’inci sınıf öğrencisi Burak Cumhuriyet, “Eğitimimiz için tesisleri gezip görmemiz çok güzel oldu. Elektriğin temelden nasıl üretildiğini öğrenmek amacıyla bu geziyi düzenledik. Bu şekilde büyük bir tesise hayatımda ilk defa geliyorum. İçerideki sisteme hayran kaldım. Bizi misafir ettikleri için SASKİ’ye teşekkür ediyorum” derken, sınıf arkadaşı Taha Arslan ise “Daha önce hiç Hidroelektrik Santraline gitmemiştim. Su direkt olarak pervaneleri döndürüp elektrik üretiyor diye düşünüyordum ancak buraya geldiğimde son derece sistemli çalışan bir yapı olduğunu gördüm. Balıkların zarar görmeden geçebilmeleri için yapılan düzenek çok hoşuma gitti. Şehirde bir misafir olarak SASKİ’nin yapmış olduğu hizmetlerden son derece memnunum” dedi.