Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Halkla İlişkiler Birimi, her yaştan öğrencilere yönelik olarak düzenlediği Bilinçli Su Kullanımı Eğitimleri kapsamında Karasu Kurudere Ortaokulu ve Karasu Adatepe Ortaokulu’nda öğrencilerle buluştu. Eğitimle öğrencilere şehre içmesuyunun nasıl sağlandığı, suların hangi aşamalardan geçerek musluklara ulaştırıldığı, atıksuların arıtılması, yenilenebilir enerjinin avantajları ve suyun önemine yönelik bilgiler verildi.

“Hassasiyet kazandıracaktır”

Suyun kıymetinin bilinmediğini ve israfın her geçen gün daha da arttığını belirten Karasu Adatepe Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Yasin Şen, “Bu yüzden Bilinçli Su Kullanımı Eğitimi hepimiz açısından son derece faydalı oldu. Okullarda lavabo ve tuvaletlerde özellikle küçük öğrencilerimize su tasarrufu noktasında hassasiyet kazandıracağını ve daha dikkatli olacaklarını düşünüyorum. Su sıkıntısı çekilmemesi su tasarrufunun akıllara gelmesini biraz zorlaştırıyor. Bir bakımdan eğitimle tehlikelere dikkat çekilmesi ve işin arka planının öğrencilerle paylaşılması isabetli oldu. Akıllarda suyun da kirlenebilen ve bir gün yetmeyecek hale gelebilecek bir kaynak olduğu düşüncesi oluştu. Bu son derece yararlı eğitim için SASKİ’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Okulumuzda verilen en önemli eğitim”

Karasu Kurudere Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mesut Yakışır, “Su dün de önemliydi, bugün de önemli yarın da önemli olacak. Suyun hayatımızdaki yeri çok büyük. Bu nedenle Bilinçli Su Kullanımı Eğitimi okulumuzda bugüne kadar verilen en önemli eğitim oldu. Öğrencilerimizin şu an ki ve gelecekteki yaşantılarında bu eğitimle birlikte çok daha dikkatli olacaklarını düşünüyorum. SASKİ sadece suyu sağlamakla kalmıyor bunun yanı sıra birçok yeniliğe de imza atıyor. Sosyal sorumluluk üstlenerek tüm şehri okul okul gezmeleri ve suyun önemini anlatmalarının takdire şayan bir çaba olduğunu düşünüyorum. Bence SASKİ diğer aktörlerin yanı sıra eğitimde kritik bir rol üstleniyor” ifadelerini kullandı.