Katılımın ücretsiz olduğu oyun, 13 Mayıs Cuma günü Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda saat 10.00 ve14.00’da sahnelenecek.
Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Sardunya Çiçekleri oyuna tüm tiyatroseverlerin davetli olduğu belirtildi.
Oyun Bilgilendirme
 
“Sardunya Çiçekleri”, her türlü toprakta yetişir. Bakımı kolaydır ancak değişikliklerden çabuk etkilenir, tıpkı insanlar gibi. Yetiştiği saksıya ev gibi uyum sağlar.
 
Orta halli bir ev... Öğretmen emeklisi bir baba... Sınıf atlama gayesindeki genç bir eş... Başka hayallerin peşinde bir genç kız... Karanlık bir dünyanın pençesindeki bir evlat... Yeni bir başlangıç yapmak isteyen bir abla...
Esrarengiz bir adam...
Bir ailenin hayatı para uğruna nasıl ve ne şekilde değişir?
Çiçeklerine bir inci gibi bakan Gönül ve babası Sefa Bey'in sıradan hayatları, geçim sıkıntısını aşma çabasıyla geçmektedir. Petek ve Nimet kolay yoldan değiştirecekleri bir hayatın hayalini kurmaktadırlar.
Ailesini yıllar önce terk eden İbrahim, bir gece vakti geri döner. Amacı elindeki maddeleri satıp kısa süre içerisinde yeni bir hayata başlamaktır. İbrahim'in planına babasının genç eşi Nimet'te dâhil olunca orta halli bu ailenin fertleri hiçte beklemedikleri olayların içinde bulacaklardır kendilerini.
“Sardunya Çiçekleri”, değer yargılarındaki yozlaşmanın eleştirisini yaparken gerçekçi karakterler ve dokular kullanmaktadır. Çağımızın en büyük sorunlarından uyuşturucuya aile merceğinde bakılmaktadır. Oyun; başka hayaller uğruna çıkılan bir yolculuğun masum bir evde nelere sebep olacağını anlatmaktadır.
Madde bağımlılığının normalleştiği, neredeyse lise çağlarına kadar kolay ulaşılabilir olduğu günümüz dünyasında oyun, bu toplumsal problemi bir aile üzerinden incelemektedir. Didaktik olmayan bir üslup ile oyun dünyasını kurmaktadır. Gerçek mutluluğun ve bir çatı altında aile olmanın zorluğu güncel bir dil ile işlenmiştir.
“Sardunya Çiçekleri”, günümüz küçük insanının sorunlarını kullanarak güncel bir dil yakalamaktadır. Orta halli bir ailenin hayat mücadelesinde yaşadıkları hem dramatik hem de eğlenceli taraflarıyla sahneye koyulmuştur.
Sınıf atlama gayesi insana neler yaptırır?
Çalışarak mutlu olmayı boşa geçen zaman olarak görmeye başlarsınız...
Artık sizin için yapılan büyük fedakarlıklar, arkadaşlıklar, sevgiler de sizi asla mutlu etmez ve sonunda hiçbir İyiliğin hayatınızda önemli bir yeri olmaz...
Bir bakmışsınız hiç bir şeyden zevk almayan, tatminsiz yarım bir İnsan olur çıkarsınız. Üstelik artık özgür de değilsinizdir.