Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Pamukova Eskiyayla havzasına inşa edilecek ‘Akçay Baraj Projesi’ kapsamında yürütülen çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Barajın 40 milyon metreküp su potansiyeline sahip olacağını belirten Rüstem Keleş, “Yaklaşık 100 Milyon TL’lik yatırımla şehrimize alternatif içmesuyu kaynağı kazandırıyoruz. Pamukova Eskiyayla havzasında inşası süren barajımız ile Sapanca Gölü’nden önemli ölçüde su tasarrufu sağlanacak” diye konuştu.

rustem_keles-004.jpg

İsale hattının 7 kilometresi tamam

Akçay Barajı’nda toplanacak suyu Hızırilyas Su Yönetimi Merkezi’ne ulaştıracak 43 kilometrelik hatta da çalışmaların sürdüğünü ifade eden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Ekiplerimiz hattın belirlenen güzergâhı kapsamında, Arifiye ilçemizde çalışmalarına devam ediyor. 43 kilometre uzunluğunda olacak isale hattının yaklaşık 7 kilometresi tamamlandı” dedi.

akcay_baraji2-001.jpg

3 HES kurulacak

Akçay Baraj projesi kapsamında inşa edilecek 3 HES ile şehrin enerji üretim kapasitesinin iki katına çıkacağını da açıklamalarına ekleyen Rüstem Keleş, “Şehrimizin alternatif içmesuyu kaynağı olacak Akçay Barajı aynı zamanda Sakarya’nın enerji üretim kapasitesini de artıracak. Proje kapsamında Sakarya’ya 3 HES daha kazandıracağız. İkramiye, Hacımercan ve Hızırilyas’ta inşa edilecek tesisler ile şu an yıllık 40 milyon kilovat olan enerji üretim kapasitemizi iki katına çıkaracağız” ifadelerini kullandı.