SASKİ tarafından 15 milyonluk yatırımla hayata geçirilen Sapanca İçmesuyu Projesi’nde devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Sapanca her geçen gün artan nüfusu ve turizm potansiyeliyle gelişimini sürdürmeye devam ediyor. Bu nedenle ilçenin mevcut içmesuyu kaynakları üzerindeki baskıyı azaltmak için yeni bir içmesuyu projesi inşa ediyoruz. Ekiplerimiz şu an birçok bölgede imalatlarını sürdürüyor. İnşallah en kısa süre içerisinde projemizi tamamlayarak ilçenin yeni içmesuyu isale hattını devreye alacağız” diye konuştu.

7 mahalleye bol ve sağlıklı su

Dr. Rüstem Keleş, “Bugüne kadar Sapanca’da birçok önemli projeyi hayata geçirdik. 7 milyon liralık Yanık Kanalizasyon Projesi ile 30 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa ederek bölgenin atıksularını Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’ne ilettik. İlçenin yüksek kesimlerinde yer alan yerleşimlerine kaliteli içmesuyu götürmek için 11 milyonluk proje ile 80 kilometrelik içmesuyu hattı ve 2 depoyu tamamladık. 7 kilometrelik içmesuyu hattı inşa ederek Akçay Barajı havzasından bölgeye bol su ulaştırdık. Akçay Barajı havzasından aldığımız suyu en ileri düzeyde arıtacak Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni kısa süre içerisinde devreye alacağız. Çalışmalarımızı sürdürdüğümüz 15 milyonluk bu projeyle ise Sapanca merkezinde bulunan Gazipaşa, Güldibi, Yeni, Rüstempaşa, Çayiçi, Camicedit ve Kuruçeşme Mahallerini Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’nde arıtılan birinci sınıf içmesuyu ile buluşturacağız” dedi

2 depo revize edilecek

Projede devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşan Dr. Rüstem Keleş, “Ekiplerimiz Sapanca Gölü’nden alınarak Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’nde arıtılan ve Arifiye’ye gelen suyu Sapanca’ya iletecek çelik isale hattının imalatına devam ediyorlar. 19 kilometrelik içmesuyu hattımızın 7 bin 700 metrelik kısmını tamamlamış durumdayız. 600 metreküplük eski depoyu yıkarak onun yerine inşa ettiğimiz 3 bin metreküplük yeni depoda temel inşaatı bitmek üzere. Perde imalatlarına başlandı. Mevcut 3 bin ve bin metreküplük 2 depoyu en iyi şekilde revize edeceğiz. Terfi merkezi inşasına ise kısa süre içerisinde başlanacak. Projemiz tamamlandığında Akyazı’da inşa çalışmaları devam eden şehrin yeni içmesuyu kaynaklarından Ballıkaya Barajı ile entegre olabilecek. Sapanca’nın içmesuyu geleceği uzun yıllar için garanti altına alınacak” ifadelerini kullandı.