Başkan Yılmazer, “Çalışan kadınlar olarak sizleri tebrik ediyorum. Bilindiği üzere ticaret sadece erkeklere ait değildir, bayanlar da ticarette çok başarılı olabilirler. Sizler gibi başarılı ve çalışkan bayan esnaflarımızın ticarete atılmaları ülke kalkınması için de önemlidir. Kadınlarımızı daha fazla cesaretlendirmemiz, onlara daha fazla destek vermemiz gerekiyor. Kendi potansiyellerini keşfetmeleri noktasında destek olunmalı. Kadınlarımızın iş gücüne katılım oranı 2005 yılında yüzde 23 iken bu oran yüzde 34,3’e yükselmiş durumda. Bu bizim yeterli gördüğümüz bir oran değil. Ama bu artış bizlerin geleceğe umutla bakmasına vesile olmaktadır. Ben inanıyorum ki inşallah her geçen yıl bu oran artarak devam edecek. Belediye olarak, esnaflarımızın her zaman yanındayız ve sizlere her zaman kapımız sonuna kadar açıktır. İmkânlar doğrultusunda bize akseden noktalarda, esnaflarımızın sorunlarına çare bulmaya çalıştık ve bulmaya devam edeceğiz” dedi.

Göreve geldiği günden buyana bayan esnaflarla bir araya gelmek ve onlarla istişarede bulunmak istediğini dile getiren Yılmazer, esnafların talebi üzerine bir araya gelinen toplantının hızlandırıldığını dile getirdi.

“Bayan esnafın bir derneği olmalı”

Toplantıya katılan Esnaf Tanyel Yurtsever, bayan esnafların her zaman birbirlerine destek olmaları gerektiğine vurgu yaptı ve, “Bu toplantının yapılması için başkanımıza ricada bulunduk. Bize bir gün içinde dönüş yapıldı, bu program organize edildi. Öncelikle tüm bayan esnaf arkadaşlarım adına bize verdiği önem ve destekten dolayı Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer’e teşekkür ediyorum. Ben 40 yaşından sonra mesleğe atıldım. Bana en çok desteği veren yine esnaf arkadaşlarım oldu. Bizim en büyük eksikliğimiz iletişimsizliğimiz. Biz bayanların daha koordineli çalışması için bir dernek kurulması gerektiğine inanıyorum” dedi.

“Sapancalı Sapanca’dan alış veriş yapmalı”

Sapanca halkının Sapanca esnafından alış veriş yapmasını istediklerini belirten esnaf Funda Çömlek, “Sapancalı hemşerilerim, çevre il ve ilçelerden önce Sapanca’dan alışveriş yaparsalar bizler ayakta dururuz. Hiç olmazsa haftanın bir günü Sapanca Alış Veriş Günü olsun ve biz esnaflardan alış veriş yapılsın ki bizler daha kolay ayakta kakalım” dedi.

Katılımın yüksek olduğu toplantıda, bayanlar gerek Sapanca Belediyesi tarafından gerekse Esnaf Odası ve Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi tarafından çözüm bulunacak sorularını yöneltme imkânı buldular. Programa katılan bayan esnaflar, toplantının verimli geçtiğini ve belirli periyodlarla devam etmesini talep ettiler.

Gerçekleşen bayan esnafların toplantısına; Sapanca Belediye Meclis Üyeleri Ayşe Kösemen, Günnur Çelik, AK Parti Sapanca Kadın Kolları Başkanı Hatice Şahinoğlu, Sapanca Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Çelik, Sapanca Belediye Başkanının eşi Nurten Yılmazer ve birçok bayan esnaf katıldı.