Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Umre’ye giden Sapancalı Ali İhsan Kılıç, dua ederken yanındakilere “Cumhurbaşkanı Erdoğan için de dua edelim” dedi. Bunun üzerine yanında bulunan bazı kişiler, “Burası kutsal topraklar. Siyaset yeri değil” yanıtını verdi. Yaşlı adam bunun üzerine, “Ben burada Obama’ya da, Erdoğan’a da dua ederim. Ne sakıncası var?” şeklinde konuştu.

umrede_dayak_iddiasi2jpg.jpg

Olayın ardından otele giden Kılıç, kendisine tepki gösteren kişilerin yanına geldiğini ve “Yanlış davrandık” diyerek saldırdıklarını ileri sürdü. Kendisine defalarca yumruk atıldığını belirten Kılıç, daha sonra hastaneye giderek tedavisini yaptırdığını kaydetti.

umrede_dayak_iddiasi4.jpg

Feci şekilde dayak yiyen ve yüzü gözü moraran Ali İhsan Kılıç’ın bu halini, bazı vatandaşlar fotoğraflayarak sosyal medyada paylaştı. Ali İhsan amcanın durumunu gören Entim Uluslararası Medya Başkanı Enis Timuçin de Kılıç’a ulaşmayı başardı ve kendisiyle bir röportaj yaptı. Dayak iddialarını kamera karşısında bir bir anlatan Kılıç, Suudi Arabistan’daki kanunlardan dolayı şahıslardan şikayetçi olmadığını belirtti.

Timuçin Esen’in, “Şahısların paralelci olduklarını nereden biliyorsunuz” sorusuna da Kılıç, “Başka kim, Cumhurbaşkanı Erdoğan için dua etmez ve tepki gösterir” derken, ayrıca bu kişilerin eşlerinin de toplanarak Erdoğan için beddua seansları düzenlediklerini ileri sürdü.

umrede_dayak_iddiasi3.jpg

Röportajda ayrıca, Gümüşhane eski il müftüsü Dr. Süleyman Aktaş da, dayak olayının gerçek olduğunu belirtti.