Sapanca ilçesi Kestanelik Mahallesi’nde yaşayan Roman vatandaşlar, bölgede uygulamaya konulacak olan Kentsel Dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak olan evlerine düşük ücret verildiğini iddia ederek, Sapanca Belediye binasına yürüdü.

Yaklaşık 500 kişilik grup ellerindeki dövizlerle yürüyüş yaparak Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu aleyhine sloganlar attı. Yürüyüşün Sapanca - İzmit Yolu üzerinde olması sebebiyle yoldaki trafik kısa süreli olarak durduruldu.

Sapanca Belediyesi önüne gelen grup adına konuşma yapan Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel, “Sahip olduğumuz mülkler için TOKİ bize düşük ücret veriyor. Şu anda isyan etmiyoruz. Uğradığımız haksızlığın haykırışıdır bu. Mahallemizde yapılan kentsel dönüşüm için bize verilen ücretler kabul edilemez. Evlerimiz için çok düşük ücretlerden rayiç bedeller veriliyor. Kentsel dönüşüm yapılsın ama biz mağdur olmayalım. Bu tamamen mağdur etme projesidir. Biz bu ülkenin en güzel çiçekleriyiz, bizi mağdur etmesinler" dedi.

Açıklama sonrası slogan atmaya devam eden vatandaşlardan bir kısmı Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ile görüştürüldü. Uslu, “Kentsel dönüşüm çalışmalarını sizin mahallenizde de yapacağız. Buradaki talebiniz benimle ilgili değil. Seçim döneminde burada kentsel dönüşüm yapacağımızı söylemiştik. 3 yıldır bunun çalışmalarını sürdürüyoruz. Artık konu mahkemeye aktarıldı ve mahkeme bilirkişi atadı. Sizin konutlarınız için belirlenen fiyatları bilirkişi belirledi. Bu bilirkişiyi de ben atamadım, mahkeme atadı. Yani bizimle alakalı bir konu değil. Mahkemeye dilekçe yazın ve yeniden bir bilirkişi getirilmesini talep edin" dedi.