Sapanca ilçe meydanında düzenlenen törenle Cumhuriyetimizin 90. Yılı coşkuyla kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Çelenk konulması ile başlayan tören ilçe meydanında yapılan kutlama programı ile devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kaymakam Gökhan Azcan, Belediye Başkanı İbrahim Uslu ve Garnizon Komutanı Hasan Dazkır tören alanında bulunan öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı.

Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı yapmasında sonra Sapanca Halk Eğitim Karate takımı, Şehit Albay Güneri Ekici Lisesi Folklor ekibi ve Yanık Köyü Halk Oyunları ve Kafkas ekibinin gösterileri ile devam etti.

2012 – 2013 Eğitim Öğretim yılında SBS’de Sapanca’da ilk 3’e giren, 2012 – 2013 Eğitim Öğretim yılında LYS sonuçlarına göre okullarında birinci olan, İlkokul Öğrencileri arasında düzenlenen Cumhuriyet konulu Resim yarışmasında dereceye giren ve lise öğrencileri arasında düzenlenen Cumhuriyet konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediye verildi.

Sapanca Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Rasim Nalbantoğlu ve Zabıta görevlileri tören alanında bulunan misafirlere ikramda bulundu.