Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürü Aydın Yıldız, hayvan sever Oya Yıldırım’ın paylaştığı görüntülerle ilgili açıklama yaptı.
İlçeler arasında ilk hayvan rehabilitasyon merkezinin Sapanca’da bulunduğunu kaydeden Yıldız, paylaşılan sokak hayvanları ile ilgili görüntülerde haksız yere Sapanca Belediyesi’nin adının kullanılmasının üzücü olduğunu belirtti ve olayla Sapanca Belediyesi’nin hiçbir ilgisinin olmadığını açıkladı.

Yıldız, sokak hayvanlarına hizmet vermek amacıyla daha önceki belediye meclis toplantısında da ücretli bir veterinerin bu işe tahsis edilmesi kararının alındığını belirtti.
Olay yerindeki zabıta ekibinin gelen ihbar üzerine söz konusu bölgeye gittiğini ifade eden Yıldız, ekiplerin ilçe genelinde bu ve buna benzer olayların yaşanmasını engellemek amacıyla 24 saat rutin kontrollerini sürdürdüğünü kaydetti.

MAHALLE SAKİNLERİ
Yıldız, iddia edilen olay mahallindeki sokak hayvanları için daha önce de sokak sakinlerinin birbirleri hakkında Sapanca Cumhuriyet Savcılığı’na ve Belediye’ye şikayette bulunduklarını, hayvanlara yapılan muameleyi şiddetle kınadıklarını ve bu konuda belediye olarak konunun üzerine gidileceğini belirtti.