Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Sapanca’nın altyapısını garanti altına alacak Yanık Kanalizasyon Projesi’nde sona yaklaşıldığını açıkladı. Dr. Rüstem Keleş, “SASKİ olarak şehir genelinde sürdürdüğümüz altyapı çalışmaları ile sorunlara kısa vadeli çözümler bulmak yerine şehrimizin altyapı geleceğini garanti altına alıyoruz. Söz konusu projelerden biri de Sapanca Yanık Mahallemizde devam eden kanalizasyon hattı projesi. Mahallemizin atıksu altyapısını yenilerken kanalizasyon ağını da güçlendiriyoruz. Bölgeye 30 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa ediyoruz” diye konuştu.


 
Bölgeye 30 kilometrelik hat
SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Yanık Mahallemiz için hayata geçirdiğimiz projeyi tamamen geleceğe dönük nüfus projeksiyonlarını dikkate alarak planladık. Bu anlamda projemiz gelecekte de Sapanca Gölü’müzün korunması açısından önemli bir proje. Proje dahilinde Yanık Mahallemiz için 7 milyon lira yatırım yaparak 30 kilometrelik kanalizasyon hattı ve bir adet terfi merkezi inşa ediyoruz. Hattın büyük bir kısmı tamamlandı. Son 9 kilometrelik kısımda ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah hızlı bir şekilde projemizin tamamlanmasıyla bölgenin altyapı geleceği için önemli bir garanti oluşturmuş olacağız” ifadelerini kullandı.


 
Atıksular arıtma tesisine ulaştırılacak
Projenin şehirde kurulan entegre atıksu sisteminin bir parçası olacağını belirten Dr. Rüstem Keleş, “Bölgede inşa ettiğimiz 30 kilometrelik kanalizasyon hattını terfi merkezi vasıtasıyla Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’ne entegre edeceğiz. Mahallemizin atıksuları inşa ettiğimiz yeni hatlarla toplanarak dünya standartlarında arıtılacak. Böylelikle Sapanca ilçemizin ve Yanık Mahallesi’nin doğal güzelliklerini korurken olası çevre kirliliklerinin de önüne geçmiş olacağız. Hattın tamamlanmasına çok az bir zaman kaldı. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Sapancalı hemşerilerimiz uzun yıllar atıksu sorunu yaşamayacak” dedi.