Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sapanca SAMEK yılsonu sergisinin açılışına katıldı. Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Başkan Yüce’nin eşi Filiz Yüce, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, şube müdürleri, kursiyerler ve katılımcılar yer aldı.

Sertifikalarını aldılar

Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı el emeği eserlerin sergilendiği programda Başkan Ekrem Yüce ve eşi Filiz Yüce kursiyerlere sertifikalarını takdim etti. Kursiyerler ise el emeği eser olan tabloyu Başkan Yüce’ye takdim ederken; açılış kurdelesinin ardından sergi gezildi.

32 branş bin 100 kursiyer

 “Kişi o dur ki bıraka bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser” sözleri ile konuşmasına başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Bu mekanlar sizin eserlerinizin öne çıkardığı mekanlar. Kabiliyetlerinizin ve sanatsal ruhlarınızın öne çıktığı mekanlar. 32 farklı branş, bin 100 kursiyeri ile Sapanca SAMEK’te eğitimlerle kursiyerlerimizin yeteneklerini ön plana çıkaran eğitmenlerimize teşekkür ediyorum. Yaptığınız el emeği eserler için bütün kursiyer arkadaşları kutluyorum. İnşallah 5 senelik süreçte Sosyal Gelişim Merkezlerinin yanı sıra Çocuk Akademileri de oluşturacağız. Hayata kendimizi hazırlamamızda yardımcı olacak ve zekamızı geliştirecek bu akademileri inşallah Sakarya’da en kısa zamanda başlatacağız. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyor, hepinizi kutluyorum” dedi.