Cuma namazı sonrası Rüstem Paşa Camii önünde toplanan grup, Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı İslam ülkelerinin tasvip etmemesine rağmen, Müslümanların bu duyarlılığı görmezden gelerek Peygamberimize hakaret etmeye devam eden bir anlayışı kınamak ve lanetlemek için basın açıklaması yaptı.

Sakarya İHH Başkanı Ruhi Ademoğlu, yaptığı basın açıklamasında, Charlie Hebdo Dergisinin uğradığı saldırıyı kendi tahrikleri sonucu olarak görmeyip, suçu yıllarca zulmettikleri Müslümanlara yıkma çabalarına boyun eğmeyeceklerini göstermek için toplandıklarını söyledi. Ademoğlu, Suriye’de, Irak’ta, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Filistin’de, Mali’de, Nijerya’da Cezayir’de ölen binlerce insanın canını değersiz görüp, kendi birkaç kaybı için sokaklara dökülen Batılı liderler ve insanların, önce ellerindeki masumların kanını yıkamaları gerektiğini ifade etti.

sapanca_ihh_aciklama3.jpg

Cumhuriyet Gazetesi’nin Charlie Hebdo dergisinin, peygambere hakaret yaptığı karikatürleri gazetesine yer vermesini de eleştiren Sakarya İHH Başkanı Ruhi Ademoğlu, “Kendi ülkesindeki insanların hassasiyetini bile anlayamayan dar kafalı Cumhuriyet Gazetesi "Charlie Hebdo dergisinin taşeronluğunu yapmaktan vazgeçmelidirler. Demokrasinin ve Özgürlüğün beşiği olduğunu iddia eden Fransa, artık tahrik ve hakaretlerin merkezi olmuştur. Hiçbir Müslüman sizin hakaretlerinize karşı sessiz kalmayacak, sizden merhamet dilenmeyecektir. Unutmayın ve şunu iyi bilin ki; bu ümmet hâlâ Hz. Muhammed'in ümmetidir” diye konuştu.

Sapanca İHH Temsilcisi Ali Çiydem’in organize ettiği basın açıklamasına, Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, AK Parti Sapanca İlçe Başkanlığı, MHP Sapanca İlçe Başkanlığı, Saadet Partisi Sapanca İlçe Başkanlığı, Sapanca Eğitim Birsen, Sapanca Türk Eğitimsen, Sapanca AGD, Sapanca Gençlikspor, Sapanca Osmanlı Eğitim Ocakları, SABED, SASEV ve ÇEVREDER de destek verdi.