Dr. Rüstem Keleş, “Sapanca Gölü, içme suyu bakımından dünyanın en önemli gölleri arasında. Şehrimizin ve bölgenin de en önemli içmesuyu kaynağı. Bu nedenle kurum olarak gölün korunması noktasında kesinlikle taviz vermiyoruz. Göl seviyesi, bulanıklık, ph değeri ve debi gibi kontrollerin yanı sıra göl çevresinde yaptığımız denetimlerle gölün ekolojik dengesinin korunması amacıyla 24 saat izliyoruz” diye konuştu.


 
“Tüm havzayı izliyoruz”
SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Sapanca Gölümüz 2013 yılında yaşanan mevsimsel kuraklık nedeniyle ciddi bir riskle karşı karşıya kalmıştı. Kurum olarak aldığımız önlemler ve bahar ayı ile birlikte karların erimesiyle şuanda göl seviyesi oldukça iyi durumda. 32,17 metreye ulaştı. Su kalitesinin yenilenmesi için önemli bir faktör olan Çark Deresi’ne tahliyeye de devam ediyoruz. Hem gölümüzün mevcut su kalitesinin gelecek nesillere bırakılabilmesi hem de Sapanca Gölü’nün doğal güzelliklerin korunması amacıyla birçok alanda koruma faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Gölü sadece sınırları içerisinde değil beslendiği dereler ile havza bazında koruyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Geleceğe en iyi şekilde bırakacağız”
Dr. Rüstem Keleş, “Ekiplerimiz paydaş kurumlarla birlikte denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Sapanca Gölü ve çevresinde kaçak yapılaşma, gölün kirletilmesi ve kaçak avcılık konusunda kesinlikle taviz vermiyoruz. Sapanca Gölü’nü besleyen derelerde önemli temizlik çalışmaları yürütüyoruz. Altını çizmekte fayda var. Sapanca Gölü ülkemizdeki önemli doğa harikalarından biri. Ayrıca bizimde en önemli içmesuyu kaynağımız. Bu değerimizin korunması için vatandaşlarımızdan da duyarlı olmalarını bekliyoruz. SASKİ olarak hem kurumumuzun hem de vatandaşlarımızın gayretleriyle inşallah gelecek nesillere gölümüzü en iyi şekilde bırakacağız” dedi.