Serdivan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, suyu adaletli bir şekilde yönettiklerini söyledi.

Keleş, “Suya hizmet tüm canlılara hizmettir. Su, tüm canlıların, insanın ve hayatın ana kaynağını oluşturmaktadır. Bu anlayış bizi suya saygı duymaya ve su ile ilgili bütün faaliyetlerimizde özenli davranmaya sevk eder. Suyun tüm yaratılmış varlıkların hakkı olduğunu düşünerek adalet ve merhametle suyu yönetmekteyiz. İçinde yaşadığımız dünyada eğer bu incelik ve anlayış kavranabilseydi, dünyada su problemi diye bir sorun kalmazdı” diye konuştu.

“24 saat takip ediyoruz”

Rüstem Keleş, “Sapanca Gölü’nü adalet ve merhamet ölçüsünde tüm canlıların kullanımı için savunmaktayız. Sapanca Gölü’nün yanlış kullanımına kesinlikle itiraz etmek ve sesimizi yükseltmek durumundayız. Bu nedenle SASKİ Genel Müdürlüğü olarak su kaynaklarının kullanımı, korunması, geleceğe hazırlanması konusunda çok ciddi mücadele ediyoruz. İçmesuyu konusunda Türkiye’de en iddialı kurumuz. Dünya’nın en ileri teknolojisine sahip arıtma tesislerini inşa ettik. Büyük bir ahlaki sorumluluk içerisinde kendimizin içmeyeceği suyu hemşerilerimizin musluğundan akıtmama anlayışıyla yatırımlarımızı hayata geçiyoruz. Sizlere de kendi topraklarımızdan doğan, 24 saat takip ettiğimiz ve güvenle kullanımlarınıza sunduğumuz Sapanca Gölü’nün suyunu içmenizi tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Sapanca Gölü’nün korunması için şuna kadar 100 milyonluk yatırım yaptıklarını da belirten Rüstem Keleş, “Şehrimizin kuzey ve güneyinde Sakarya Nehri’nin, Karadeniz’in ve Sapanca Gölü’nün korunması için 300 milyonluk yatırım yaparak, modern kanalizasyon ve atıksu arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Bir şehrin altyapısı ne kadar güçlü olursa şehirler o kadar gelişmiş olur. Her birimizin birer su yöneticisi olması gerekiyor. Su bütün canlılar için hayattır. Sapanca Gölü’nü kirletmeye kimsenin hakkı yok. Doğal kaynaklarımıza sahip çıkma konusunda her birimizin su gönüllüsü olması gerekiyor. Bizim medeniyetimiz öncelikle suyu, insanı ve canlıyı öncelemiştir. Bu vesileyle 22 Mart Dünya Su Günü’nü bir kez daha kutluyorum” dedi.