Sakarya’nın içme suyu ihtiyacının yüzde 90’nı, Kocaeli’nin ise su ihtiyacının yüzde 15’inin karşılandığı Sapanca Gölü’nde, sular yükselmeye başladı. Etkisini gösteren karın erimesi ve son dönemde etkili olan yağışlarla birlikte gölün seviyesi 31.4 metreye yükseldi. Daha önceki zamanlarda suların çekilmesi ile birlikte karaya oturan kayıklar, su seviyesinin yükselmesi ile birlikte göl ile buluşurken, bazı kayıklar ise suyun altında kaldı. Gölün doluluk oranını görünce sevindiğini belirten 63 yaşındaki Mehmet Çakar, gölün bu denli yükselmesi sonrasında vatandaşlara suyun daha dikkatli kullanılması gerektiği ve gölün kirletilmemesi konusunda çağrıda bulundu.

"Gölün dolduğunu görünce mutlu oldum"
Mehmet Çakar, “Ben gölün kritik seviyede olduğunu gazetelerde okumuş, televizyonda görmüştüm. Yağmurlar da yağmamıştı ve göl çok çekilmişti. Şimdi gölün dolduğunu görünce mutlu oldum. Susuz kalmayacağız diye sevindim. Suyun çekildiği zamanlarda karada kalan teknelere şahit olmuştuk. Şimdi teknelerin su üzerinde kaldığını hatta bir teknenin ise suyun altında kaldığını gördüm. Suyun bu kadar dolmasına sevindim. Su yükselince evlerimizde susuz kalmayacağız diye seviniyor, mutlu oluyoruz. Gölün kritik seviyelere gelmesi bizi korkutmuştu” dedi.

"Vatandaşlar olarak dikkat etmeliyiz"
Vatandaşları göl ve çevresini kirletmemesi için uyarılarda bulunan Çakar, “Çöp konusunda bütün vatandaşlar olarak dikkat etmeliyiz. Suyun bu kadar çekilmesi bizi tedirgin etti ama buraya çöp doldurursak, çöp yığınları olursa hiç hoş olmaz. Susuz kalırız ve gölümüz kirlenir ve bu hiç iyi bir şey değil. Herkes dikkat edip, elini taşın altına koysun lütfen. Gölümüzü kirletmemeye dikkat edelim” diye konuştu.