Sapanca ilçesi Yüzevler mevkiinde önceki gün meydana gelen olayda, yavru bir köpeğin 4 bacağı ve kuyruğu kesilerek işkence yapılmıştı.
Yavru köpek hayatını kaybederken, yaşanan vahşet hayvanlara işkence yapanlara verilen cezaların artırılması konusunu yeniden gündeme getirdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, olayın faillerinin bulunması için geniş kapsamlı çalışma yürütüldüğünü söyledi.
Bozdağ, "Bu vahşiliği kim işlediyse onlar tespit edilecektir ve gereği mutlaka yapılacaktır. Normal bir insanın, insan tavırları taşıyan bir kişinin böylesi bir vahşete imza atması kabul edilemez. Yapmaz zaten bir insan. Bunları yapanlar anlaşılıyor ki sadece adı insan ama insanlıkla uzaktan yakından alakaları yok. Hükümet olarak hayvanları koruma kanununda önemli değişiklikler yapma kararı almıştık.
Adalet bakanlığımız bir kanun tasarısı hazırlamıştı ve kamuoyuna bunu açıklamıştık. Sahipli ve sahipsiz hayvanların öldürülmesi, işkence ve eziyete tabi tutulması şu anda idari para cezası ile bir yaptırıma tabi tutuluyordu. Yeni düzeleme ile bunlar hapis cezasına tabi tutulacak. Bunların tamamı suç olarak düzenlenecektir. Daha ağır yaptırımlar getirilecek bu tasarı ile beraber. Seçimin araya girmesi ile tasarının yasalaşma imkanı olmadı. Seçimden sonra inşallah hükümet bu konuda ciddi bir adım atacaktır. Sahipli ve sahipsiz hayvanların öldürülmesi, işkence ve eziyete muhatap olması suç olarak kabul edilecek ve ağır cezai yaptırımlar getirilecektir. Hükümetimizin ana gündemlerinden bir tanesidir. Seçimden sonra yapacağımız öncelikli işlerimiz arasında hayvanları koruma kanunda yapılacak değişiklikler yer alacaktır. Böyle bir hadise nedeniyle çok üzüntülüyüz. Umarım ki bu vahşiliği yapanlar kısa sürede tespit edilir ve hak ettikleri muameleye, cezaya çarptırılırlar" dedi.