Özellikle yeni açılan Arapça Kursu’na ilginin fazlalığı nedeniyle 75 kursiyer için iki sınıf açıldı. Haftada iki gün, ikişer saat olmak üzere uzman bir eğiticiden pratik Arapça kursu alan kursiyerler, ilçenin ekonomik geleceğini şekillendirme işlevine sahip ticari faaliyetlerle bağlantılı olan böyle bir kurs açılmasından memnun olduklarını söyleyerek, Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer’e teşekkür ettiler.

sapanca_kurs2jpg.jpg

Sapanca Belediyesi Kırkpınar Kültür Merkezi’nde Arapça Kursu dışında İngilizce Kursu, Türk müziği koro kursu ile gitar ve keman kursları da haftada 2’şer gün olmak üzere ücretsiz veriliyor.

Önümüzdeki hafta resim kursu ile diksiyon, etkili ve güzel konuşma kurslarının açılması için de kayıtların alınmasına devam edildiği belirtildi.

Sapanca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cemal Karaağaç, “Kurslara vatandaşlarımızın ilgisinden memnunuz. Zaten Sapanca Belediye Başkanımız Dr. Aydın Yılmazer’in her fırsatta dile getirdiği gibi, halkımızdan sosyal yaşamlarını zenginleştirici yeni kurslar için talepte bulunmaları halinde yeni kursları, Sapanca Belediyesi Bilgi Kültür Evleri’ni de devreye sokarak hayata geçireceğiz. İlçemiz için çok önemli olan ve turizm sektörüne yeni elemanlar kazandıracağımıza inandığımız, çeşitli turizm alanlarındaki kurslarımızı da yeni istihdam imkânlarını geliştirmek için açacağız. Turizm amaçlı kurslarımız için talepte bulunmak isteyenler belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden kapsamlı bilgi alabilir” dedi.

sapanca_kurs3.jpg

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün üstün bir başarıyla sürdürdüğü kurslara, yeni kurslarla bir bütünlük kazandırılacağını açıklayan Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, ilçe eğitim ve kültür hayatına insan odaklı yeni bir perspektif oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Yılmazer, “Yeni Sapanca’yı hizmetlerimizle, halkımızın yararına tam donanımlı hale getirmenin uğraşı içindeyiz. Çeşitli alanlarda açtığımız ve açacağımız kurslarla, gençlerimize turizm sektöründe iş bulmalarını sağlayacak imkânlar sağlayacağız. Sapanca, önümüzdeki günlerde yakalayacağı sosyokültürel ve eğitim alanındaki sıçramayla, ilçede yeni bir hayatın farkına varacaktır. Halkımızın her türdeki talebi bizler için yeni bir sevinç kaynağı olacaktır. İnsan odaklı hizmet felsefemiz, çok yakın bir gelecekte ilçemizin daha da gelişmiş profiline artı değerler katacaktır” diye konuştu.