Bu kapsamda halkla doğrudan iletişim halinde olan müdürlüklerde görev yapan personele ve müdürlere yönelik “Etkin iletişim ve kurum kültürü, empatik iletişim, öfke ve stres kontrolü, ihtiyaca cevap verecek-soruna çözüm üretecek seçici algı oluşturma, ekip çalışması, motivasyon, kılık kıyafet, takımdaşlık, aidiyet, kurumu oluşturan dinamikler” konularında eğitimler verildi. Düzenlenen eğitimler Akademisyen-İletişim ve Yaşam Koçu Şükrü Kara ve Eğitimci Çiğdem Şener tarafından verildi.

Daha kaliteli hizmet için

Eğitimlerin belediye personeli açısından verimli olacağına inandığını belirten Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer; “Bu eğitimler hem belediye personelimiz hem de bizden hizmet bekleyen Sapancalı hemşerilerimiz açısından önem arz etmekte. Hemşerilerimize daha kaliteli hizmet verebilmek için tüm personelimize bulundukları konumlar göz önüne alınarak hocalarımız tarafından konular belirlendi” dedi.

Turizm Fakültesi Konferans Salonu ve Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen seminere, belediyenin farklı birimlerinde görev yapan çalışanlar, müdürler ve başkan yardımcıları katıldı. Uzman eğitmenler tarafından verilen seminerde, etkili ve doğru iletişimin önemi vurgulandı. Özellikle yüz yüze iletişimin yaşamın her alanında önemli olduğunun dile getirildiği seminerde, dikkat edilmesi gereken noktalar örneklerle anlatıldı. Doğru konuşmanın yanı sıra karşıdaki kişiyi dinlemenin önemli olduğunun ifade edildiği eğitimlerde, kurum kültürü ve aidiyetli hakkında da önemli örneklemlerle bilgiler verildi. Büyük ilgi gören seminer ile belediye personelinin halkla iletişiminde yeteneklerini geliştirmesi, anlatma ve anlama süresini kısaltarak daha az zamanda işlerin çözümünün sağlaması hedefleniyor. Eğitimler verilirken, slaytlar ve konuların örneklemelerinin canlandırılmasıyla daha akılda kalıcı hale getirildiği gözlendi.

Eğitim sonunda Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer eğitimcilere porselen şilt hediye etti. Akademisyen Kara, “Sapanca Türkiye’nin nadide özelliğine sahip bir ilçe, adıyla marka olmuş bir konuma sahip. Bu sebeple burada eğitim vermek benim için ayrı bir önem taşıdı” dedi.