Sapanca’da bulunan Richmond Otele usulsüz ruhsat verildiği iddiasıyla CHP’li Murat Albaş tarafından açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Mahkemede, ilk duruşmaya katılmayan sanıkların ikinci mahkemeye zorla getirilmesine karar verdi.

Sapanca Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmaya, Dava Müştekisi Murat Albaş, Avukatı Fahri Örengül, sanıklardan Sapanca Belediyesi çalışanı Murat Ilgaz ile diğer sanıklar Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Sapanca Belediyesi Fen işleri Müdürü Erdinç Sözer ve Belediye görevlisi Suat Balkaya’nın avukatı Burhan Fırat Gökdemir katıldı.

Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Sapanca Belediyesi Fen İşleri Müdürü Erdinç Sözer ve Belediye görevlisi Suat Balkaya’nın katılmadığı duruşmada, sanıklardan Murat Ilgaz, mahkemeye yazılı savunma dilekçesi vererek hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini beyan etti.

Müşteki Murat Albaş’ın avukatı Fahri Örengül’ün, davanın SASKİ, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Çevre ve Kültür Bakanlıklarına davanın ihbarını talep etmesi ise mahkeme tarafından kabul edildi.  

Dava, sanıkların Avukatı Burhan Fırat Gökdemir’in Mahkemeden süre talep etmesi ve Mahkemece ilgili kurumlar ile gerekli yazışmaların yapılması amacıyla 9 Eylül 2013 tarihine ertelendi.

Mahkeme ayrıca, usulüne uygun davetiye tebliğine rağmen duruşmaya gelmeyen sanıklar Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Sapanca Belediyesi Fen İşleri Müdürü Erdinç Sözer ve Belediye görevlisi Suat Balkaya’nın ikinci duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Müşteki Murat Albaş, “Richmond Otel, Bakanlık onaylı 1/25000’lik planına, 3194 sayılı İmar Kanununa, Kıyı Kanununa, Su Kirliliği Yönetmeliğine, Çevre Kanununu vb. Kanun ve Yönetmeliklere aykırı yaptırılmıştır. Belediyemiz bir yandan hukuki temeli olmayan Mutlak Koruma Bandına böylesi hukuksuz bir yapının yapımına göz yumup teşvik ederken, diğer yandan hemşerilerimizin taleplerini yasa ve yönetmelikleri ileri sürerek engellemekte, yıkmakta ve cezalar kesmektedir. Bu adil bir uygulama değildir. Yasalar önünde eşit muamele halkımızın temel hakkıdır. Belediyemizin hukuksuz birçok icraatı bulunmaktadır ve bizler bunları da yakinen bilmekte ve takip etmekteyiz” dedi.

(Kaynak: www.sapancaajans.com)