Toplantıda ilk olarak söz alan Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı; ilçeye yeni atandığını belirterek, “Arifiye, özellikle son dönemde yoğun göç almaya başlayan bir ilçe. Her tarafta toplu konut ve site tarzı inşaatlar başladı. Aynı zamanda Sakarya'nın sanayi merkezi konumunda. İdareciler olarak, sizlerin sorunlarını dinleyip, öncelikle bu konular üzerine yoğunlaşmak istedik” dedi.

Toplantıda söz alan sanayi esnafı ağırlıklı olarak; yolların darlığı, trafiğin aşırı yoğun oluşu, kaldırım işgalleri ve sanayideki çöplerin daha sık alınması taleplerini dile getirdi.

Sorunları dinledikten sonra söz alan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu; "Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ile birlikte sanayi ile ilgili imar planları yapıyoruz. Çalışmalarda son aşamaya geldik. Sanayi içinde 30 metrelik büyük yollar açılacak. Ancak, bu kısa bir süre içinde olacak bir iş değil. Kamulaştırma v.b işlemleri olan bir iş. Artvin ve Dörtyol sanayi sitelerini birbirine bağlayan D-100 karayolu üzerindeki geçidin açılması ile ciddi bir trafik yoğunluğu başladı. Yine, beton santrallerinin araçlarının bu yolu kullanması, yolun belli noktalarında tır, kamyon gibi tamir için sanayiye gelen araçların parkı sebebiyle, trafik akışı aksayarak, bir çile haline geliyor. Dükkanlarınız eski ve küçük. Bu nedenle tamir için gelen büyük araçlar mecburen yol kenarına park ediliyor. Bu da, trafik akışına sıkıntı veriyor. Bunu tespit ettik. Belediye olarak ceza keser bu parkları kaldırırız, ancak bu çözüm değil. O zaman da esnafımız mağdur olacak. Mümkün mertebe dükkanlarınızı iş alanınıza göre büyütün, gerekiyorsa bir araya gelerek daha büyük işletmeler kurun. Bu arada biz de, yol kenarlarına bırakılan ve uzun süre sahipleri tarafından aranmayan araçlar konusunda çalışma yapalım. Çöp konusuna gelince, biz evsel atıkları alıyoruz. Ama sizin çöpleriniz farklı, yani çevre açısından sıkıntılı. Yağıdır, hurdasıdır. Bunlar normal çöp alanlarında depolanan şeyler değil. Bu konuda biz de Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı ile bir çalışma yapalım. Sanayimizdeki ana yollar, haftada bir kez süpürge aracımızla temizleniyor. Yolların tamir ve bakımını asfalt sezonunun geçmesi nedeniyle stabilize ve soğuk asfalt atarak yapıyoruz. Sorunları el birliği karşılıklı anlayış ve empati içerisinde çözelim. Zaten ekonomik şartlar ortada. Yaptığımız uygulamalarla kesinlikle sizleri mağdur etmek istemiyoruz. Tam tersine, el birliği ile sanayimizi geliştirip, güzelleştirmek istiyoruz” diye konuştu.