Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu desteğiyle düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid, 15 Ağustos'ta İstanbul'dan start aldı. Yarışlarının Sakarya ayağında dünyanın en iyi ve hızlı pilotları Sapanca Soğucak, Belengerme Yaylası, Taraklı Karagöl Yaylası, Akyazı Acelle, Davlunmaz, Oda Yeri, Pürenli Yaylası, Turnalı Yaylası, Keremali Yaylası, Sülüklü Göl ve Hendek yaylalarında kıyasıya yarıştı.

Nefes kesen mücadelelere sahne olan rallinin Akyazı ayağında yürekleri ağza getiren bir kaza yaşandı. Acelle Yaylası Sultanpazarı yolu üzerindeki yarış güzergahına alınan önlemlere rağmen izinsiz giren bir otomobil, az kalsın faciaya yol açıyordu. İtalyan motokroscu Francesca Gasperi, viraja girdiği sırada aniden karşısına çıkan otomobille çarpıştı.

Gasperi kazayı yara almadan atlatırken motosiklette ve otomobilde hasar meydana geldi. Kazaya ilk olarak jandarma ve İlçe Spor Müdürülüğü müdahale ederken, İtalyan sporcu Gasperi ise motosiklette yaşanan arıza nedeniyle yarışa ara vermek zorunda kaldı. /SakaryaHaber.com