İş Dünyası Ekonomik ve Stratejik Kalkınma Derneği İDEKAD’ın düzenlediği konuşmacı olarak katılmak üzere Sakarya’ya gelen Gazeteci Yazar ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, bir dizi ziyarette bulundu.
Tayyar ziyaretleri kapsamında Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri ile de bir araya geldi.
Aynı zamanda İDEKAD yönetim kurulu üyesi olan Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bayraktar ve yönetim kurulu üyelerini dernek hizmet binasında ziyaret eden Tayyar, dernek hakkında bilgiler aldı.
Sakarya Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği ile aynı zaman da İDEKAT Genel Sekreteri Semih Kınalı da birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, sivil toplum kuruluşların birleştirici bir unsur olduğuna dikkat çekti.
Başkan Ahmet Bayraktar ve yönetim kurulu üyeleri ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirip, dernek çalışma ve faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. Milletvekili Şamil Tayyar ise Rumeli ve Balkanların Osmanlı’dan bu yana ne kadar değerli olduğunun altını çizdi. Sakarya’nın da Türkiye’nin bir mozaiği olduğunu söyleyen Tayyar, Sakarya’nın çok güzel bir şehir olduğunu, yapılan hizmetlerle son zamanlarda dikkat çektiğini vurguladı.