SAÜ Üniversite Sanayi ve Toplum İlişkileri Koordinatörü Prof. Dr. Harun Taşkın; SAMİB Genel Sekreteri Ehliman Yazıcı, Prof. Dr. Cemalettin Kubat ve Araştırma Görevlisi Merve Cengiz Toklu ile birlikte Cancan Makine, Alnal Elektromekanik A.Ş. ve Anadolu Teknik Makine Sanayi ve Dış Tic. Ltd Şti firmalarını ziyaret etti.

Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) Genel Sekreteri Ehliman Yazıcı; Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Üniversite Sanayi ve Toplum İlişkileri Koordinatörü Prof. Dr. Harun Taşkın Başkanlığında; Prof. Dr. Cemalettin Kubat ve Araştırma Görevlisi Merve Cengiz Toklu ile birlikte Cancan Makine, Alnal Elektromekanik A.Ş. ve Anadolu Teknik Makine Sanayi ve Dış Tic. Ltd Şti firmalarını ziyaret ederek ön görüşmelerde bulunuldu.

Görüşmeler hakkında bilgi veren SAÜ Üniversite Sanayi ve Toplum İlişkileri Koordinatörü Prof. Dr. Harun Taşkın; “Üniversite Sanayi ve Toplum İlişkileri Koordinatörlüğü tarafından yürütülecek olan Yüksek Lisans ve Doktora Tezlerinin sanayide uygulamalı yapılması projesi anlatılarak, bu konuda firma sahiplerinin fikir ve önerileri alındı. Ziyarette diğer bir gündem konusu ise firmalara verilmesi planlanan eğitim programlarının tanıtılması oldu. Bu konuda firmaların ihtiyaç ve taleplerine göre eğitim konularının çoğaltılabileceği görüşüldü. Son olarak KOSGEB, MARKA, TÜBİTAK, AB projelerinin üniversite-sanayi ortaklığı ile yapılması tartışıldı. Görüşmelerin bir sonraki adımı olarak bahsedilen konularda daha ayrıntılı görüşmek amacıyla Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) ve SATSO üyesi olan bazı firmalara ziyaretler planlandı. Ziyaret edilen firmalarda olumlu yaklaşım ve teşvik görülmüş olup yüz yüze görüşmelerin gerek sanayi gerekse üniversite için çok daha faydalı olduğu tespit edildi.

Görüşmeler sonucunda firmalara halen Sakarya Üniversitesinde yapılmakta olan Yüksek lisans ve Doktora tez konularının gönderilmesi, firmaların kendilerine uygun tez çalışmalarını seçerek desteklemeleri üzerinde mutabık kalındı. Kısa ziyaretlerden, Üniversite Sanayi ve Toplum işbirliğinin sadece üniversite bünyesinde yapılan toplantılarda değil imalatın yapıldığı yerlerde tartışılmasının uygun olacağı sonucuna varılmış olup birçok firma ile benzer ziyaret ve ortaklaşa çalışmaların gündeme alınmasına karar verildi” dedi.