Divan başkanlığını Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erkal Etçioğlu’nun yaptığı kongreye SAMİB Kurucu Başkanı Metin Kar, Sakarya Makine Topluluğu (SAMATO) Kariyer Merkezi Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Orhan Torkul ve makine sektöründe faaliyet gösteren SAMİB üyeleri katıldı. 

“Makine sektöründe ulusal projelere imza atıyoruz”
SAMİB Başkanı Günay Güneş kongrede yaptığı konuşmada, makine sektörünün ülke ekonomisine çok büyük katma değer sağlayan çok önemli bir sektör olduğunu belirterek, SAMİB’in bu anlamda güzel adımlar atarak güzel eserler bırakmaya devam ettiğini söyledi. 
Güçlü bir sektör olan makine sektörünün ürettiği katma değere ve gücüne Türkiye’nin ihtiyacı olduğuna da vurgu yapan Güneş, SAMİB’in en büyük eserlerinden biri olan Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesini (DOMİOSB), Sakarya ve Türkiye ekonomisine kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. “Aynı zamanda DOMİOSB, çok güçlü bir altyapı ile makine, savunma ve havacılık sektörlerinde faaliyet gösteren firmaları bir araya getiren ülkemizin önemli bir projesidir” diyen Güneş, “SAMİB’i 2010 yılında kurarken oluşturduğumuz vizyon ve misyon ile yolumuza devam ediyoruz. İlimizdeki bütün kurum be kuruluşlarla işbirliği halindeyiz. SAMİB yerel bir dernek ama makine sektöründe ulusal projelere imza atıyoruz. Biz her yerde varız her yere dokunuyoruz. Her kurum ve kuruluş ile makine sektörünün ilimizin ve ülkemizin ekonomisine değer katacak projelerde var olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Makine sevdası bizi tanınır hale getirdi”
SAMİB Kurucu Başkanı Metin Kar ise Makineci üyeleri ile birlikte bir kader birliği yaparak bugünlere geldiklerini belirterek, “Bu süreçte önemli işler yaptık. Ama bunları üyelerimizin varlığı ve gücü ve paydaşlarımızla birlikte hayata geçirdik.” şeklinde konuştu. Kar, SAMİB’in kurulduğu 2010 yılından buyana gündeme getirdiği ve hayata geçirdiği projelerle Türkiye’de birçok sivil toplum örgütünün imrendiği bir birlik olduğa da dikkat çekerek şöyle devam etti: “Makine sevdası bizi birçok yerde ve platformlarda tanınır hale getirdi. Sonuçta gerçekten işini yapmaya odaklı insanların bir arada olduğu bir birlik SAMİB. Makine sektörü dünya için de çok önemli bir sektör. Dünya’nın birçok ülkesinden Türkiye makine sektörüne pandemiden dolayı önemli bir talep var. Bizim de bu talepleri karşılayabilmemiz için nitelikli insan gücüne ihtiyacımız var. Bu sorunu da SAMİB bünyesinde kurduğumuz Sakarya Makine Topluluğu (SAMATO) Kariyer Eğitim Merkezi ile çözmeye çalışıyoruz. Çok güzel işler yapmaya başladık ve güzel sonuçlar alıyoruz. Bütün bu çalışmalarımızda bize gönüllü olarak hizmet veren kurum ve kişiler de var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi. 

Turgay Çelik başkanlığında Yönetim Kurulu Üyeleri
Kongre sonunda yapılan oylamada Turgay Çelik başkanlığında SAMİB yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Günay Güneş, Fatih Kar, Tansel C. Kulak, Bahattin Kılınç, Sadık Uzel, Adnan Özkan, Fatih Özkan, Emre Beşir, Sabri Tecelli, Kadir Beyenal, İlker Çatalbaş, Enis H. Tekin, İbrahim Harmankaya, Semih Kar, Özcan Kaplan, M. Ali Gündüz, A. Caner Ateş, H. İbrahim Kurt, Cihan Çakır, Kadir Otay, Oğuzhan Şimşek.”