Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda (SAMEK) Yılsonu Sergilerinin açılış programı Arifiye’de gerçekleştirildi. Arifiye SAMEK kursiyerleri tarafından yıl boyunca hazırlanan eserler Arifiye Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılışa, Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, AK Parti Arifiye İlçe Başkanı Ali Başar, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, şube müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda kursiyer katıldı. Kursa katılım gösteren öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.

El emeği göz nuru eserler

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Yaklaşık olarak Ekim ayında ders zilinin çaldığı SAMEK kurslarımız eğitimlerine doludizgin devam ediyor. ‘Eğitim ile güzelleşir her şey’ sloganıyla yürütmüş olduğumuz SAMEK kurslarında 2017-2018 yılı öğretim döneminde toplam 20 eğitim merkezinde, 91 branşta, 10 bin kursiyere eğitim veriyoruz. Kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmalarının sergilendiği bu gurur verici günde onların yanında olduğumuzu ve sizlerin de bu sergiye eşlik ettiğiniz için SAMEK adına teşekkür eder ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” dedi.

Çok güzel bir ortam

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “Arifiye SAMEK Yıl Sonu Sergisine hepiniz hoş geldiniz. Bu tip halk eğitim kursları gerek kadınlarımızın gerek çocuklarımızın bireysel yeteneklerini geliştirme, onları ortaya çıkartma açısından hem de mesleğe yetiştirme ve meslek edindirme açısından çok önemli kurslar olduğunu biliyoruz. Arifiye’de böyle güzel bir ortamın olması çok güzel. Hocalarımıza ve kursiyerlerimize böyle güzel bir ortam verdikleri için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na sizlerin huzurunda teşekkür ediyor, yılsonu sergimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Halk üniversitesi SAMEK

Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, “Büyükşehir Belediyemizin ilçemizde vermiş olduğu yaygın eğitimin yılsonu sergi açılışında olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. SAMEK’ler son derece önem verdiğimiz eğitimin, halk üniversitesi ayağıdır. Devlet olarak her alanda ve her sektörde kaliteli eleman yetiştirilmesine çok önem veriyoruz. Serginin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.