Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (SAMEK) Yılsonu Sergisi’nin açılışı Kent Park’ta düzenlenen programla gerçekleştirildi. Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun eşi Gönül Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Adem Kümbet, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, MÜSİAD İl Başkanı Yaşar Coşkun, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, daire başkanları, şube müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda Sakaryalı katıldı. Program öncesinde Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından mini bir konser verildi. Katılımcıların konuşmalarının ardından protokol mensupları tarafından kursiyerlere katılım belgeleri takdim edilirken; serginin açılışı Kent Park içerisinde kurulan çadırda gerçekleştirildi. Sergi 9 Haziran Cuma gününe kadar ziyaret edilebilecek.


 
Altın bilezik sahibi yapıyor
SAMEK ile tesadüfen tanıştığını ifade eden İngilizce Kursiyeri Kubilay Acartürk, “82 branşta eğitim verilmekteydi. Bu beni çok şaşırttı. Gençleri meslek sahibi yapan branşları hayranlıkla okudum. Bence olması gereken de bu. Lise mezunu arkadaşlarımız liseden mezun olduktan sonra ellerinde altın bilezikleri var diyemiyoruz. SAMEK bunu sağlayarak insanları iş sahibi yapmış. Öğretimciler çok özverili ve kurumsal kimliğe özen gösteriyorlar. Savaştan kaçan kardeşlerimize Türkçe öğretilerek topluma kazandırılmaya çalışılması da çok önemli. Bu eğitimlerde emeği geçen tüm SAMEK ailesine teşekkür ediyorum” diye konuştu.


 
60 bin kursiyer
Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Yürüttüğümüz eğitim çalışmalarımızda, kültürel ve sosyal faaliyetlerimizde, toplumumuzu desteklemek ve güçlendirmek gayesindeyiz. Büyükşehir Belediyemizin en anlamlı projelerinden olan SAMEK, bu gaye ile sizlerle beraber. Kurslarımızda toplumun tüm kesimlerinden vatandaşlarımız ilgi ve tercihleri doğrultusunda eğitim alabiliyorlar. Adapazarı’ndan Erenler’e, Sapanca’dan Akyazı’ya, Karasu’dan Geyve’ye toplam 20 şubede 82 branşta sizlerle buluştuk. SAMEK kurulduğu günden bu yana toplam 60 bin vatandaşımıza eğitim imkânı sundu. Bu yılki eğitim öğretim faaliyetlerimizde kurslarımıza ilgi gösteren kursiyerlerimize ve gayretlerini esirgemeyen hocalarımıza teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimizin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”