İlimizde ki matbaacıları bir araya getirmek ve mesleki sorunları çözümü için kurulan Sakarya Matbaacılar Derneği'nin (SAMATDER) olağan genel kurulu, dernek hizmet binasında üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

2011 yılından bu yana derneğin çeşitli kademelerinde görev alan Ümit Akçay, yapılan seçim sonucunda başkanlığa seçildi. Derneğin olağan genel kurulunda, Ümit Akçay dernek başkanlığı görevini eski başkan Özcan Kam'dan devraldı.

Birlik ve beraberlik mesajı
Sakarya Matbaacılar Derneği’nin (SAMATDER) yeni başkanı Ümit Akçay, yapılan genel kurulda beşinci dönem yönetimi için ekibiyle birlikte sağlam ve emin adımlarla derneği tüm platformlarda temsil etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Akçay, "Buradayız çünkü daha çok yapacaklarımız var. Hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere çıktığımız bu yolda Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Umuyorum ki birlik ve beraberlik çatısı altında SAMATDER bayrağını sizlerinde desteği ile güçlü yarınlara taşımak en büyük arzumuzdur. Bu vesile ile aramızdan ayrılan meslektaşlarımıza ve pazar günü toprağa verdiğimiz Selami kurt ağabeyime Allah’tan rahmet diliyorum. Biz biriz, beraberiz ilkesiyle sektörümüzü diri tutmak adına var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyor, desteklerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Derneğin yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:
YÖNETİM
Ümit Akçay (Başkan), Mehmet Arı (Başkan yardımcısı), Tarık Sezer (Muhasip), Sunan Uyar (Basın), Fatih Coşkun (Sekreter), Orhan Sedat Kulaz (Üye, Medet Muti (Üye)

Denetim Kurulu: Mustafa Kemal Aydın, Gürcan Durak, Yüksel Demiryol
Federasyon delegeleri: Gürcan Durak, Ümit Akçay, Mehmet Arı

YEDEKLER
Yönetim Kurulu yedek: Ayhan Ekici, Suat Erboğa, İsmail Kurt, Latif Coşkun, Batuhan Zeybek, Samet Arslan, Yüce Cengiz

Denetim Kurulu yedek: Selim Tok, Selçuk Aral, Hüseyin Yazaroğlu
Federasyon delegeleri yedek: Yüksel Demiryol, Mustafa Kemal Aydın, Tarık Sezer