Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı Genel Müdürü Mehmet Ersöz kış aylarının gelmesiyle birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşarak yakacak yardımı yaptıklarını ve ailelerin temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti. Yakın coğrafyalarda yaşanan savaş ve çatışmalar sebebiyle 3 milyon Suriyelinin ülkemize geldiğini belirten Ersöz, vatandaşlara duyarlılık çağrısı yaparak ihtiyaç sahiplerine yardım edilmesini istedi.
 
“Kimsenin aç uyumaması için”
SAKVA olarak kış aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşların hem evlerini hem gönüllerini ısıtmaya devam ettiklerini ifade eden Ersöz, “Vakfımıza ait olan tesislerde belirtilen standartlara uygun, günlük olarak yaptığımız yemekleri ihtiyaç sahibi ailelere ve şehrimizde bulunan Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmaya devam ediyoruz. Daha önce tespit ettiğimiz adreslerdeki hasta, yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi Suriyeli kardeşlerimize gıda mühendisleri gözetiminde tecrübeli aşçılarımızın yaptığı yemekleri sıcak bir şekilde ulaştırıyor ve kimsenin aç uyumaması için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


 
“Yakacak ihtiyacını karşılıyoruz”
Valiliğin ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle daha çok haneye ulaştıklarını belirten Ersöz, “Kış aylarının gelmesiyle birlikte ihtiyaç sahibi ailelerimizin yakacak ihtiyacını da karşılıyoruz. Bununla birlikte doğalgaza geçen ailelerimizin bağışladığı sobaları sobasız evde yaşayan ailelerimize ulaştırıyoruz. Sakaryalı vatandaşlarımızın bağışladığı kıyafetleri ise ‘Gönül Çarşısı’ ismindeki mağazamızda biriktiriyor ve gerekli temizlik işlemlerini gerçekleştirdikten sonra bu kıyafetleri ihtiyaç sahibi aileleri ve Suriyeli kardeşlerimizi giydirmek için kullanıyoruz” dedi.
 
“Duyarlılık ve yardım bekliyoruz”
Sakaryalı vatandaşlardan yardım beklediklerini ifade eden Ersöz sözlerini şöyle sürdürdü. “Acısı, kederi ve mazlumu bol bir coğrafyada yaşıyoruz. Her geçen gün mağdur kardeşlerimizin sayısı yükseliyor. Bu soğuk kış günlerinde duyarlı vatandaşlarımızdan yardım ve duyarlılık bekliyoruz. Birlikten kuvvet doğar. İnşallah el birliğiyle içinde bulunduğumuz zor günleri atlatıp, birlik ve beraberlik içinde kardeşlerimizin yuvalarını ve gönüllerini ısıtmaya devam edeceğiz. Vakfımızın çalışmalarıyla ilgili bilgi almak ve yardım etmek isteyen vatandaşlarımız 271 23 93 ve 281 14 00 no’lu telefonlardan bizlere ulaşabilirler.”