Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, yılbaşından sonraya kalacağı belirtilen mısır destekleme primleriyle ilgili açıklamada bulundu.

ÇİFTÇİYE SAHİP ÇIKAMADILAR

İl başkanı Keleş, köyleri gezen AK Parti milletvekillerinin çiftçiyi kandırdığını ileri sürdü. Keleş, “4 ay önce köylerde kahveleri gezerek çiftçiye Ramazan Bayramı’na kadar mısır desteklemelerinin ödeneceğini söyleyenler, Sakarya’daki çiftçiye sahip çıkamamış, desteklemelerin yılbaşından sonraya kalacağını belirtmişlerdir. Türkiye’de mısır destekleme primlerinin ödemesi yapılmayan üç ilden biri Sakarya’dır. Ne tuhaftır ki, bakanlığın ödeme yapması için yeterli bütçeye sahip olmadığı da söylenmektedir. Desteklemesi ödenmiş illere bütçe yeterken Sakarya’daki çiftçiye nasıl bütçe ayrılmıyor, çiftçi neden mağdur ediliyor, bu soruların cevaplanması gerekmektedir” dedi.

ÇİFTÇİ BORÇ BATAĞINDA

Çiftçinin günden güne borca saplandığını vurgulayan Ecevit Keleş, “Günden güne yapılan zamlarla birlikte çiftçimiz borç batağına saplanmaya devam etmektedir. Çiftçinin borcu yetmezmiş gibi mazota yapılan zamlarla çiftçi borç batağından çıkamamaktadır. Çiftçimizin yıllık kazancı, ekip biçtiği tarlasında kullandığı zirai ilaç ve gübreye bile yetmemektedir. Tüm bunların üstüne mısır desteklemelerinin yılbaşından sonra yapılacağının söylenmesi, çiftçiyi kara kara düşündürüyor” diye konuştu.