Adapazarı Belediyesi’nin çağın sorunu haline gelen ve gün geçtikçe büyüyen madde bağımlılığı sorununa dikkat çekmek amacıyla düzenlediği “Çetin Ceviz” adlı oyun Sakaryasporlu futbolcuları konuk etti. Abdullah Şahin’in yönetmenliğini yaptığı Nokta Tiyatro Oyuncuları’nın sahnelediği oyunda mutlu bir ailenin küçük kızının arkadaşına özenmesiyle başlayan uyuşturucu bağımlılığı ve ailenin bağımlılığa karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. Babaannenin de bulunduğu mutlu bir aile yaşamını anlatan tiyatro oyununda aile hem sevinci hem üzüntüyü bir anda yaşıyor. Evin büyük oğlunun Amerika’da burs kazanmasıyla sevinen bir ailenin sevinci, küçük kızın eve ağlayarak gelmesiyle kısa sürüyor. Çok samimi bir arkadaşlarının madde bağımlılığından hayatını kaybetmesine üzülen kız, ailesine bu işe kendisinin de karıştığını itiraf ediyor. Evin küçük kızının itirafıyla adeta yıkılan ailenin vakit kaybetmeden kızlarının tedavisi için vakit kaybetmeden verdiği mücadeleyi anlatılıyor. Başta Sakaryaspor Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere olmak üzere tüm Sakaryaspor’lu futbolcular sahnelenen oyunu izleyerek tam not verdiler. Tiyatro sonunda Adapazarı Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer yaptığı açıklamada, “Çağımızın sorunu olan madde bağımlığı konusunda Adapazarı Belediyesi olarak bir savaş açtık. Nokta tiyatro ile beraber yapmış olduğumuz tiyatroyu herkese ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu tiyatroyu izleyerek madde bağımlılığı karşısında savaşıma katılmasını istiyoruz. Bugünde bizi Sakaryasporumuz destekledi. Onların yöneticisine, topçusuna, hocasına tüm Sakaryaspor ailesine bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

uyusturucu_tiyatro_sakaryaspor1.jpg
Sakaryaspor Teknik Direktörü Ercüment Coşkundere ise yaptığı açıklamada, “Madde bağımlılığı kötü bir şey. Bunların sıkıntılarını, sorunlarını yaşayan insanları görüyoruz, biliyoruz ve farkındayız. Ve madde bağımlılığına karşı olduğumuzu belirtiyoruz. Bu konuda Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’nin önderliğinde nokta tiyatrosu ile yapılan bu çalışmaya sayın başkan yardımcımız destek olarak değerlendiriyor ama biz bilgilenmek adına gelmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda yaşanan dramı oynanan oyunda gördük. Gençlerimizin de görmesi adına yaptığımız çalışma bizi mutlu ediyor. Dolayısıyla tüm insanların madde bağımlılığına karşı mücadelesini destekliyoruz. Bunun yanında yer almak istiyoruz. Tüm insanlığında bununla beraber hareket etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

uyusturucu_tiyatro_sakaryaspor2.jpg
Öte yandan tiyatro sonunda tüm Sakaryasporlu futbolcular ve tiyatro oyuncuları toplu fotoğraf çektirdi. Sakaryasporlu futbolculardan bazıları tiyatro oyununda babaanne rolü oynayan oyuncu ile selfie çekmeyi de ihmal etmediler. /İHA

uyusturucu_tiyatro_sakaryaspor3.jpg