Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Milletvekilleri Mustafa İsen ile Şaban Dişli, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile bir araya geldi.

Ankara’da bakanlık binasında gerçekleştirilen toplantıda Bakan Özlü, Sakarya’yı her zaman çok önemsediklerini kaydederek, yeni projeleri hayata geçirmek adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

“Dikkatle takip ediyoruz”

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Sakarya, bölgede sanayisi ve ticareti son yıllarda gelişen çok önemli şehirlerimizden. Ülke içinde büyük pazara sahip bir ilimiz. Yüksek katma değerli işlere önem veren, ihracat artışı ve nitelikli istihdamı ile dikkat çeken Sakarya'da kümelenme çalışmaları, Organize Sanayi ve Ticaret Bölgeleri hızla kuruluyor ve düzenli bir sanayileşme izleniyor. Bu bakımdan Sakarya'yı önemsiyoruz ve dikkatle takip ediyoruz. Enerji sektöründe de önem verdiğimiz yüksek ve alçak gerilim test laboratuvarı için Sakarya'nın talebini de değerlendiriyoruz, çalışmalarını inceliyoruz, bu çalışmaya da Sakarya ev sahipliği yapabilir. Bize düşen sanayinin, sanayicinin sorunlarını en aza indirmek için önündeki handikapları kaldırmaktır” diye konuştu.

“Sanayide fark yaratan gelişmeler”

Başkan Toçoğlu ise, “Sakarya'mızda Valimiz ve milletvekillerimizin destekleri ve iş dünyamızla birlikte hayata geçirdiğimiz gayretli çalışmalarla sanayide fark yaratan önemli gelişmeler yaşadık. Her geçen gün kendini geliştiren bir sektörden söz ediyoruz. Sanayi ve ticaretimiz için şehrimizin dokusunu ve geleceğini göz önüne alarak yaptığımız tüm çalışmalarda verdikleri destekler için Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz.  Kısa devre test laboratuvarı konusu gündemimizdeydi. Özellikle Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız bu konuda çalışma yapıyordu. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi gereken tüm desteği veriyoruz, vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Sakarya yeni projelerle buluşacak”

Vali İrfan Balkanlıoğlu da, “Bugün Sakaryamızı yakından ilgilendiren konularla ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü’yle bir araya geldik. Sakarya’da yapılacak çalışmalar için şehrimizin değerli temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda Sayın Bakanımızla istişarelerde bulunduk. İnşallah Sakarya yeni projelerle buluşacak. Tüm Sakaryalı hemşerilerim adına Sayın Bakanımız Faruk Özlü’ye şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Verimli toplantı”

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa İsen, “Sakarya'nın sanayi ve ticarette nitelikli bir gelişim yaşaması için çalışmalarımız devam ediyor. Sakarya, ekonomisi için hedeflediği noktalara kısa zamanda geleceği inancını taşıyorum. Sayın Bakanımızın şehrimize olan desteği için de teşekkür ediyorum. Valimiz, Milletvekillerimiz, Büyükşehir ve İl Başkanımızla birlikte dönem dönem bakanlarımızla bir araya geliyor, Sakarya’ya yapılacak çalışmaları konuşuyoruz. Sorunlara çözüm arıyoruz. Bugün de verimli bir toplantı oldu” diye konuştu.

“Göstergeleri daha ileri seviyelere taşıyacağız”

Şaban Dişli, “Bugün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü’yle bir araya geldik. Sayın Bakanımız da Sakarya konusunda büyük bir hassasiyete sahip. Çeşitli projeler konusunda istişarelerde bulunduk, raporlar sunduk. Sayın Bakanımıza gösterdikleri ilgi, alaka ve hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Bilimde, sanayide, teknolojide daha ileri seviyelere ulaşan bir Sakarya için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.