Toçoğlu programı kapsamında Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Selahattin Çakırsoy ve oda seçimlerinde başkan adayı olan Erol Kocacık ve Ertuğrul Kocacık ile bir araya geldi. Toçoğlu SMMMO yetkililerine kongre sürecinin hayırlı olmasını temenni etti.

“Daha güzel bir Sakarya”

Ziyarette belediyecilik anlayışlarına yönelik önemli açıklamalarda da bulunan Toçoğlu, “Bizim belediyecilik anlayışımız ortada. Onarılması mümkün olmayan çatlakların üzerini kapatmıyoruz. Bunun kimseye faydası yok. Sorunu yok saymanın şehrimize faydası yok. Önemli olan kararlılıkla bu sorunların üzerine gidip, eksikleri gidermek, sorunları çözmektir. Hedefimiz daha modern, daha gelişmiş, daha güzel bir Sakarya” ifadelerini kullandı.

“Yabancı öğrenciler misafirimizdir”

Toçoğlu Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ı da makamında kabul etti. Günün devamında ise Sakarya Üniversitesi’nde okuyan Endonezyalı öğrencilerle bir araya gelen Başkan Toçoğlu, Dünya’nın dört bir yanından Sakarya’ya okumak için gelen öğrencilerin şehrin misafirleri olduklarına dikkat çekti. Başkan Zeki Toçoğlu, şehri daha yaşanabilir kılmak için büyük bir çaba ortaya koyduklarını da söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Mehmet Günay ve fakülte yönetimini kabulünde ise önemli açıklamalarda bulundu.

“Çocuk toprağa basmalı”

Toçoğlu’nun açıklamaları şu şekilde; “Şehircilikte estetik kaygıları göz önünde bulundurmalıyız. Bunun yanında insanın toprakla bağını kesmemeliyiz. Çocuk toprağa basmalı. Yeşille iç içe olmalı. Temiz havayı teneffüs etmeli. Allah’ın bize bahşettiği tüm doğal güzelliklerden çocuklarımız, insanlarımız nasibini almalı.  Şehrimizde sadece betonun, binanın, büyük binaların hakimiyeti olmamalı. Elbette ihtiyaçlarımızı gidereceğiz. Elbette şehirlerimizin, toplumumuzun konut ihtiyacını karşılayacağız. Buna göre iş yerlerimizi kuracağız. Ancak kültürümüzün değerlerini, medeniyetimizin izlerini, insanın ruhunu taş yapıların altında ezdiremeyiz, buna izin veremeyiz.”

“Yeşil alanları arttıracağız”

“Bu nedenle yeşil alanları çoğaltmaya, parkların sayısını arttırmaya, yeni meydanlar inşa etmeye, milletimizin ruhunu dinlendirecek yeni yaşam alanlarını Sakarya’ya kazandırmaya devam edeceğiz. Yenikent Park, Korucuk Park, Gar Meydanı, Şemsiyeli Bahçe, Yazlık-Yenikent Rekreasyon Projesi, ilçe meydanları yaptık. Yeni yaşam alanları inşa etmeye devam edeceğiz. Yalnızca şehir merkezine değil, ilçelere yayılan yeni sosyal donatı bölgeleri, sahil parkları ve yaşam alanlarını şehrimizle buluşturacağız.”