Sakarya Büyükşehir Belediyesi “Sakarya’nın Geleceğini Birlikte Planlıyoruz” başlığıyla bir ilki gerçekleştirerek dış paydaş çalıştayı düzenledi. Çalıştay için dış paydaşlarıyla bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, marka şehir olma yolunda hızla ilerleyen ve gelişen Sakarya’nın 5 yıllık stratejik planının hazırlanması için çalışmaları başlattı. Bu kapsamda 5 bin vatandaşımıza yönelik şehrimizin her ilçesinde Vatandaş Memnuniyet Anketi, Web Anketi ve muhtarlara yönelik SEMOS modülü üzerinden anket çalışmaları yürütüldü. Aynı zamanda meclis üyelerine ve kurum personellerine uygulanan anketler iç paydaş analizi kapsamında değerlendirildi. Yapılan çalıştay doğrultusunda 11 tematik çalışma masası oluşturularak dış paydaşların her konuda fikir sahibi olması hedeflendi. Kurulan çalışma masalarında 29 kamu kurumu, 24 STK temsilcisi toplamda 250 kişi Sakarya’nın menfaatine yönelik kararlar ve problemlerine yönelik kesim çözüm önerileri için yoğun bir tempo ile çalışacak.

“Yükselişe geçeceğiz”

Çalıştayda bir konuşma yapan SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Bugün burada Sakarya adına çok önemli bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Stratejik planlamayı sadece kurum için değil Sakarya adına bir gelecek kurmak için gerçekleştirmeliyiz. Şehrimizin belirli bir plan içerisinde ilerlemesine ve gelişmesine bu toplantı olanak sağlayacaktır. Yönetimlerimiz, kurumlar ile alakalı bir sorun olduğu zaman bu durumu çözmek için birlikte hareket etmelidir. İnşallah bu çalıştay ile birlikte 2020-2024 Sakarya’nın yükselişe geçeceği yıllar olacaktır. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı stratejik planında hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“İki farklı yol”

SAÜ Rektörü Fatih Savaşan ise, “Stratejik Planlamaların yapılma aşamasını ben iki farklı yol ile değerlendirmekteyim. İlk olarak ortak bir akıl ile şehrimizin önceliklerinin tespit edilmesi. İkinci olarak belirli kaynaklar oluşturarak şehrimize hizmet sunmak. Gerçekleştirilen bu toplantıda Üniversitemizin her alanında yapacağınız çalışmalara katkın sağlamak için gerekli adımları atacağız. Şehrimizin hızlı bir şekilde gelişip ilerleyebilmesi için en önemli yolun Stratejik planlar olduğunun farkındayım. İnşallah yapılan bu çalıştayın bereketli sonuçları beraberinde getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum” diye konuştu.

“Önemli katkılar sağlayacağız”

AK Parti İl Başkanı Yunus Tever de, “Sizlerle beraber bu ortamda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Bizler Sakarya’nın geleceği için nasıl daha emin adımlar atabiliriz, nasıl daha faydalı işler yapabiliriz her zaman bunları ele aldık. Stratejik Plan Çalıştayı doğrultusunda hep birlikte aldığımız kararlar sayesinde şehrimize çok önemli katkılar sağlamayı umut ediyorum. Çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

“Stratejik plan rehber olacak”

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de konuşmasında, “Stratejik plan bizim rehberimiz olacaktır. Bu rehberi her yönüyle, şehrin tüm kesimlerine dokunan, talepleri bir potada toplayan ve Türkiye’nin en yaşanabilir şehri olma hedefine, emin adımlarla ilerlemeye katkı sağlayacak şekilde hazırlayacağız. Bu konuda yatay mimari, doğayla iç içe şehir hayatı, trafik bilinci, kültürel anlamdaki öncü konumumuz, sportif faaliyetlerimiz ve sosyal politikalara yönelik hayata geçirdiğimiz, toplumumuzun her yönünü ve şehrimizi kuşatan projelerimizi dah çok ön plana çıkaracağız. Tüm bunlara ek olarak, şehrimizin turizmini yüksek seviyelere çıkarmak, tarım potansiyelini değerlendirmek, kent estetiğini geliştirmek ve ulaşıma yönelik önemli hamlelerde bulunmak öncelikli hedefimiz olacaktır. Ana hatlarını belirlediğimiz bu stratejik plan, ilerleyen dönemlerde ortaya çıkacak yeni fikirlere ve projelere de zemin hazırlayacaktır. Her türlü şaibeden uzak, şeffaf, mali yapısı sağlam ve kuşatıcı bir yönetim anlayışıyla şehrimizin sorunlarını çözüme kavuşturacağız. İnşallah doğayı ve insanı temel alan şehircilik vizyonumuzla nice önemli projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

“İşbirliği bizim kültürümüzde var”

Çalıştayda son olarak konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir ise, “Çağımız işbirliği kültürünün geliştirilmesi, ekip anlayışının daha ileriye götürülmesi gerektiği, başarının burada aranması gerektiği bir çağ. Her fırsatta ifade etmeye çalışıyorum; merkezi yönetim, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle görev yaptığımız alana çok daha güzel şeyleri kazandırabileceğimize dair kanaatimizi paylaşmak istiyorum. Burada da bunun güzel bir örneğini görüyoruz. İşbirliği kültürümüzde karar alma süreçlerinde daha isabetli kararlara ulaşabileceğimiz, uygulama süreçlerinde de daha etkili, verimli, hızlı hareket ederek başarılı uygulamalar yapabileceğimiz bir gerçektir. Buradaki çalışma konularına baktığımızda her konu birden fazla kurumu ilgilendirdiğini görüyoruz.  Ben bu çalışmaya destek veren bütün paydaşlara, bu çalışmayı başlatan başta Büyükşehir Belediyemize ve onun bu kıymetli personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum. En güzel şeylerin Sakarya için olması gerektiğine inanıyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.