19 Şubat Çarşamba günü (yarın) 09:00 ile 17:30 saatleri arasında Sakarya'da bir otelde gerçekleştirilecek olan panele; Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, T.B.M.M. Çevre Komisyonu Başkanı Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ile konferans konuşmacıları ve davetliler iştirak edecek.

Konuşmacılar

Gün boyu devam edecek olan programda atıkların değerlendirilmesinin çevreye ve ekonomiye etkileri konularının ele alınacağı programda şu isimler sunum yapacak:

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof Dr. İbrahim Demir, “Atıkların Çevre ve İnsan Sağlığına Doğrudan Etkisi”

Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ç.E.D. ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Mustafa Yurten, “Sıfır Atık Yaklaşımı İle Tüm Atıkların Yönetimi”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanı Sungur Mehmet Yeni, “Sıfır Atık Yaklaşımı ile Belediye Uygulamaları”

İzaydaş Genel Müdürü ve TAYÇED Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Saraç, “Tehlikeli Atıkların (Katı, Sıvı, Çamur) Yönetimi ve Saha Uygulamalarına Genel Bakış”

Bolu Çimento Fabrikası Alternatif Kaynaklar Yönetim Şefi Sercan Belkıran, “Tehlikesiz Atıkların Yönetimi ve Atık Yönetiminde Çimento Sektörünün Katkısı”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ç.E.D. İzin ve Denetim Şube Müdürü Hasan Ayaz, “Atık Yönetiminde Saha Denetimleri”

SAÜ Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi A. Suna Erses Yay, “Evsel ve Endüstriyel Atık Yönetimine Bakış”