Geçtiğimiz yıl EBA kullanımında 49. sırada yer alan Sakarya öğretmenleri ortalama kullanım süresi bakımından tüm meslektaşlarını geçerek Türkiye Birinciliğine yükseldiler.

EBA’yı kullanan öğrenciler arasında da Sakaryalı öğrenciler geçtiğimiz yıla oranla büyük başarı gösterdi. Geçen yıl EBA kullanımında 62. sırada olan öğrencilerimiz 40 ili geçerek 22. sıraya yükseldi.

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Nedir?

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından her bir bireyin kullanımına ücretsiz olarak sunulan çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği Dünyanın örnek aldığı en büyük eğitim bilişim ağı olan EBA,  öğretmen ve öğrencilerimizin hiçbir kaynak kitaba ihtiyaç duymadan, sürekli güncellenen her türlü bilgiye rahatlıkla ulaştıkları eğitim ağıdır.

Büyük başarı

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Sakaryalı öğretmenlerimizin bir yıl içiresinde EBA kullanımında Türkiye Birinciliğine yükselmesinin çok büyük başarı olduğunu belirterek; “Bu başarının Şube Müdürü Osman Terzi’nin başkanlığında ilimizin her köşesinde yapılan çalışmaların katkısı olduğunu söyledi. Sakaryalı idealist öğretmenlerimize özel gayretlerinden dolayı Bakanlığımız, Valiliğimiz ve Kurumumuz adına teşekkür eden Töre, başarıda emeği geçen ilçe milli eğitim müdürlerimizin, okul müdürlerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimizin bu yöndeki çalışmalara titizlikle devam edeceklerine inandığını ifade etti. İlimiz öğrencilerinin de öğretmenlerimiz gibi EBA kullanımında kısa sürede Türkiye Birincisi olacaklarını belirten Töre, “Sakaya eğitimde arzulanan hedeflere ulaşacaktır” dedi.

Eğitimde Nitelik

EBA kullanımında öğretmenlerimizin Türkiye Birincisi olduğu veriler, Sakarya ilinin akademik başarısının önümüzdeki dönemlerde daha nitelikli olacağının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.