Kampanyaya gönüllülük esasıyla katkıda bulunan Sakaryalı öğrenciler, Cerablus ve El-Bab’ta yaşayan kardeşlerine ulaştırılmak üzere nakdi yardımın yanı sıra, bir tır dolusu kullanılmamış kırtasiye malzemesi, ayakkabı, okul çantası ve battaniye yardımında bulundular.
 
Sakaryalı öğrencilerin katkılarıyla oluşturulan yardım tırı, Şehit Muhammed Fatih Safitürk Anadolu Lisesi bahçesinden gönderildi.
 
Yardım Tırının yola çıkması nedeniyle düzenlenen törene; Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Arifiye Kaymakamı Adem Yazıcı, Serdivan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Dere, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Taşkıran ile okul müdürleri katıldı.


 
Programda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, komşumuz Suriye’de yaşanan savaş ortamının bir an önce sona ermesi dileğinde bulunurken, bu anlamlı yardım kampanyasında emeği geçen eğitimcilere, öğrencilere ve velilere teşekkür etti.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de yaptığı konuşmada, nerede bir ihtiyaç sahibi varsa Türk insanının mutlaka yardıma koştuğuna vurgu yaparak, Sakaryalı öğrencilerimizin Cerablus ve El-Bab’taki kardeşleri için düzenlenen kampanyaya katılımlarından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.