Sakarya'da müşterilerine daha iyi hizmet vermek isteyen berberler, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek için harekete geçti. Tıraş olmak için vatandaşları berber salonlarına çekmek, tıraş esnasında yaşanacak olası kazalara karşı müşterilerin mağdur olmasını engellemek isteyen Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, berberleri ve müşterilerini sigortalayacak.

Bu çerçevede bir sigorta şirketi ile protokol imzaladıklarını söyleyen sigorta şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bükülmez, imzalanan protokolün Sakarya’daki berber esnafı için çok önemli olduğunu söyledi. Bükülmez, “Yaptığımız bu protokolde Sakarya’daki berber esnafımızı iş yerlerini ve iş yerlerinde misafir ettikleri müşterilerini her türlü riske karşı her türlü teminat altına almak için. Deprem kuşağında yer alan, çeşitli toplumsal olayların olduğu bir şehirde ikamet ediyoruz. Aklımıza gelmeyen birçok riske karşı berber esnafımızı ve müşterilerini teminat altına almış oluyoruz” dedi.

“Her müşteri artık sigortalı"

Projenin oluşmasında iki berber esnafının kaza geçirerek mesleklerini yapamaz hale gelmesinin etkili olduğu söyleyen Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Veysel Yıldız ise, "Bu esnaflardan biri mesleği icra edemeyecek hale geldi. Diğeri 8 aydır dükkanını açamıyor. Gerçekten sıkıntılı bir durum. Berber esnafını güvence altına alabilmek için bu projeyi hayata geçirdik. Esnafın kendisine ve ailesine her türlü imkanı sunabilecek bir proje. Buradan ben berber esnafının dükkanlarını sigorta ettirmelerini, kendilerini garantiye almalarını tavsiye ediyorum. Bu projeye sahip çıksınlar. Hiç ummadıkları anda esnafımızın yanlarına yardım olarak koşacaktır. Güzel bir proje ve desteklenmesini bekliyoruz” diye konuştu.