Sakarya Genç Girişimciler ve İşadamları Derneği (SakaryaGİAD) tarafından yürütülen ‘Bir Mont Bir Bot’ sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde gerçekleştirilen Futbol Turnuvasının final maçı, kalabalık bir katılımla yapıldı.  Programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, TÜGİK Genel Sekreteri Tanzer Polat Yılmaz, SakaryaGİAD Başkanı Gökhan Korkmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Final karşılaşması öncesinde milli takımın emektar futbolcuları gösteri maçı oynadı.

‘Bir Mont Bir Bot’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında 400 ihtiyaç sahibi çocuğun kışlık mont ve botlarının tedarik edilmesi amacı ile düzenlenen ve Süper Lig Hakemi Fırat Aydınus’un yönettiği final müsabakasını İdes Aydınlatma Takımını 4-1’lik skorla yenen Urgancıoğlu Takımı kazandı.

Sosyal sorumluluk projesi

Final müsabakası sonrası açılış konuşması yapan SakaryaGİAD Başkanı Gökhan Korkmaz, sosyal sorumluluk projesi olarak yürütülen ‘Bir Bot Bir Mont’ kampanyası çerçevesinde SakaryaGİAD ile TÜGİK takımları arasındaki açılış maçıyla başlayan futbol turnuvasının finaline gelindiğini belirterek, destek veren herkese teşekkür etti. Korkmaz, “Sakarya’ya yeni bir STK kazandırdığımız için, bizimle birlikte yola çıkan değerli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. SakaryaGİAD olarak her daim şehrimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Yüzlerce çocuğumuzun yüzü güldü”

Batı dünyasının yeni keşfettiği sosyal sorumluluk kavramının bizim kültürümüzde yüzyıllardır var olduğuna dikkat çeken TÜGİK Genel Sekreteri Tanzer Polat Yılmaz ise, “İş dünyasındaki yardımlaşma ve dayanışma kavramının da herkese örnek olacak şekilde ülkemizde başarıyla sürdürüldüğünü söyleyebilirim. Bu davranışı en iyi yapabilecek insanlar bizleriz. Neticede ‘Komşusu aç yatarken tok olan bizden değildir’ diyen bir Peygamber’in ümmeti, ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ diyen bir önderin takipçileriyiz. Bu kültürün bizler de yerleşik olması çok önemlidir. Bu kampanya ile yüzlerce çocuğumuzun yüzünü güldürdük. Ben böyle güzel bir organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Dayanışma ve paylaşmaya en güzel örnek”

Kadim geleneğin bir parçası olan sosyal sorumluluk anlayışını sporla bütünleştirip güzel bir organizasyona imza atan SakaryaGİAD’ı tebrik eden Başkan Ekrem Yüce, “Dayanışma, paylaşma, yardımlaşma bizim kültürümüzün önemli bir sacayağı, birlik ve beraberliğimizin en güzel resmidir. Çok şükür Sakarya; sosyal sorumluluk projeleriyle öne çıkan, mazlumun her zaman yanında olan bir şehir. İş dünyamız, STK’larımız ve gönüllü hemşehrilerimiz dayanışmanın, paylaşmanın ve yardımlaşmanın bilinciyle hareket ediyor, sosyal sorumluluk projelerinin en güzel örneklerini sergiliyor. ‘Bir Mont Bir Bot’ sloganıyla gerçekleştirilen proje için SakaryaGİAD Başkanı Gökhan Korkmaz ve yönetimini kutluyorum. Katılan tüm takım ve sporcuları tebrik ediyorum. Şehrimizde sosyal sorumluluk anlayışı inşallah her daim var olmaya devam edecek. Rabbim bu güzel birlikteliğimizi baki kılsın” dedi.

“Desteklerimiz sürecek”

Vali Ahmet Hamdi Nayir de, “Bu projeyle genç iş insanlarımızın geçen yıldan bu yana sayıyı biraz daha büyüttüklerini görüyoruz. İmkânı olmayan kişilere yaklaşan kış aylarında destek olabilmek için gayretlerini ortaya koyan ve bunu yaparken de kendi üyeleri arasında da birlik, beraberlik duygusuna önem vermeleri, uzun süre hatırda kalacak böylesi bir turnuvayla da bunu zamana yayma düşünceleri çok güzel bir davranıştır. Gelecek yıl SakaryaGİAD’ın iki senelik öncülüğüne tabi olarak Sakarya Ligi adı altında daha geniş kapsamlı bir organizasyonu inşallah yine birlikte gerçekleştirmiş olacaklar. Bu turnuvaya destek veren bütün takımları, sporcularımızı tebrik ediyorum. SakaryaGİAD’ın bütün üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum, bu önemli günde onları yalnız bırakmayan TÜGİK’in merkezinden ve diğer illerden gelen misafirlerimize hoş geldiniz derken, bu tür sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek vereceğimizi de belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.