Her yıl geleneksel olarak düzenlenen TÜGİK Anıtkabir ziyaretinde, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Erkan Güral ile birlikte katılan SAKARYAGİAD üyeleri, örnek olacak projelerinin startını da gerçekleşen resmi törenle vermiş oldular.

Etkinliklerin ilk gününde Uğur Anadolu Lisesi öğrencilerine mühendislik mesleklerinin tanıtılması ve 2. gününde ise Fatih Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine “işsizlik sorunu yerine mesleksizlik sorunu vardır’’ adına tanıtıcı seminerler düzenledi. Uğur Anadolu Lisesinde gerçekleşen meslek tanıtımına bizzat meslek sahibi inşaat, makine ve jeofizik mühendisleri ve iç mimar üyelerin katılımı sağlanarak üniversitelerde bu bölümleri tercih edebilecek öğrencilerin mesleklerin sorularına yanıt arandı.

Programa SAKARYAGİAD Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Gökhan Korkmaz ile birlikte Makine mühendisi Yılmaz Yıldırım, Jeofizik mühendisi Burcu Atılganoğlu ve İç Mimar Burcu Çiftçi katıldılar. Program içerisinde SAKARYAGİAD Genel sekreteri Çağlar Korkmaz da Sağlık turizmi ile ilgili bir sunum yaptı.


İkinci günün programında ise Fatih Meslek Lisesinde otomotiv bölümü öğrencileri ile bir araya gelen derneğin sektördeki üyeleri ise meslek lisesi öğrencilerinin iş imkanları üzerine tanıtım yaptılar. Otomotiv bölümü öğrencilerinin iş imkanları üzerine gerçekleşen seminerde dernek üyeleri motorlu taşıtlar servis firmaları Tek Otomotiv ve Kardeş otomotiv adına Erkan Tek ve Mehmet Kardeş’in sunumu vardı. Ayrıca programda öğrenciler kendi okullarının mezunu olan İtalyan işi-Adı Bahçe restaurantları zinciri kurucu ortakları Bora Taşçıoğlu ve Savaş Yılmazer’in başarıya giden yoldaki girişimcilik hikayelerini dinleme fırsatı buldular.


İki günde iki ayrı okulda gerçekleşen programlarda 300’ün üzerinde öğrenci birçok mesleği tüm yönleri ile tanımış oldular.
Etkinliğin üçüncü gününde ise Erenler Ali Dilmen Ortaokulu öğrencilerinin TÜBİTAK Bilim Fuarı etkinliğinde 70 öğrencinin gönüllü velisi SAKARYAGİAD topluluğu oldu. Organizasyonun gerçekleşmesinde katkılar sağlayan dernek adına konuşma yapan başkan Gökhan Korkmaz, bilimin önemini ve eğitime sağladıkları katkıda ki amaçlarını anlatarak, “Geleceğin bilim adamları içinizden çıkacaktır” vurgusu yaptı. Ayrıca Başkan Korkmaz,  etkinliğin son 2 günü ise okul kütüphanelerine kitap bağışı yapmak için belirledikleri 5 okulu gezerek, hediye kitapları dağıtacaklarını açıkladı. Korkmaz, aralıksız olarak 1 hafta içinde her gün gerçekleşen etkinliklere gösterilen ilginin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.